“Hillary Clinton. In haar eigen woorden”


Het mag dan weliswaar geen biografie zijn, maar auteur Lisa Rogak ziet kans om, door middel van een veelheid aan citaten, de lezer van ‘In haar eigen woorden’ een prima kijk te geven op het karakter, het denken en het doen van Hillary Clinton.

 

Het boek

 

Hillary Clinton, de vrouw die wel eens de eerste vrouwelijke presidente van de Verenigde Staten kan worden, onderscheidt zich op vele fronten en inspireert vrouwen (en mannen) over de hele wereld door haar energieke recht door zeer opstelling.

 

Als intellectuele vrouw en echtgenote van de vroegere President Clinton weet Hillary Clinton zich te onderscheiden door haar eigen mening, haar inzichten en haar carrière die ze zeker niet uitsluitend te danken heeft aan haar statuut van echtgenote van. Integendeel mag je eerder zeggen. Het is wellicht een ingewikkelder opgave om jezelf te profileren wanneer je dichtbij een zo’n machtig man staat.

 

Hillary Clinton-Rodman

 

Hillary Rodman studeert rechten aan de Yale University waar zij haar latere echtgenoot Bill Clinton leert kennen. Het stel trouwt in 1975. In 1992 wordt Bill Clinton gekozen tot de 42ste president van de Verenigde Staten. First Lady Hillary ontwikkelt zich tot een van de spraakmakendste bewoonsters van het Witte Huis. Door haar uitgesproken eigen mening wordt zij door conservatief Amerika menig maal versleten als de kwade genius achter de ‘progressieve’ plannen van haar man.

 

Na Bills presidentschap start Hilary haar eigen carrière als politica. In 2001 wordt zij senator voor de staat New York en in 2008 doet zij een gooi naar het presidentschap. Nipt moet zij haar meerdere erkennen in Barack Obama. Clinton wordt minister van Buitenlandse Zaken tijdens Obama’s eerste ambtstermijn. Velen in Amerika (en in de rest van de wereld) hopen dat zij zich in 2016 opnieuw kandidaat zal stellen voor het presidentschap.

 

Enkele citaten uitgelicht

 

In ‘Hillary Clinton in haar eigen woorden’ zijn citaten van deze opmerkelijke vrouw op een rijtje gezet. De uitspraken gaan zeker niet uitsluitend over politiek, maar ook over familie, het ouder worden, haar publieke persoonlijkheid, religie, moederschap en het huwelijk:

 

The New Yorker, 13 oktober 2003: ‘Ik denk niet dat iets je kan voorbereiden op een leven in het Witte Huis. Het is zo mijlenver verwijderd van welke andere ervaring ook.’

 

Voorverkiezingsdebat, 23 juli 2007: ‘Liberaal is een woord dat oorspronkelijk betekende dat je stond voor vrijheid, voor de vrijheid om te presteren, dat je bereid was op te staan tegen de grote machten uit naam van het individu. Helaas heeft het in de afgelopen dertig, veertig jaar een heel andere betekenis gekregen en lijkt het een woord geworden dat staat voor groter regering. Ik geef de voorkeur aan het woord ‘progressief’ dat een echt Amerikaanse betekenis heeft en teruggaat naar het progressieve tijdperk aan het begin van de twintigste eeuw. Ik zie mijzelf asl een progressieve, moderne Amerikaan, iemand die sterk gelooft in individuele rechten en vrijheden, die gelooft dat we als maatschappij beter zijn als we samenwerken en als we manieren vinden om diegenen te helpen die het in het leven van minder gemakkelijk hebben, zodat ze de instrumenten in handen krijgen die zorgen voor een productiever leven voor henzelf en hun gezin.

 

The Today Show, 12 oktober 2011: ‘Het is nooit hetzelfde, letterlijk van uur tot uur, en dat is waarom ik deze baan zo leuk vind.’

 

De auteur

 

Lisa Rogak heeft op kundige wijze een compilatie gemaakt van de uitspraken die Hillary Clinton door de jaren heen deed. Door deze samenstelling van quotes, zonder zelf te verzanden in interpretaties, ziet Rogak kans een zeer compleet beeld te schetsen.

 

De van oorsprong uit Glen Rock, New Jersey afkomstige Rogak, heeft veel in haar mars. Naast het feit dat zij al meer dan 40 bestsellers (over uiteenlopende onderwerpen) op haar naam heeft staan, heeft zij een bedrijf in wenskaarten gehad, vintage producten verkocht en is zij een klassiek geschoolde pianiste.

 

De uitvoering

 

Handzame paperback met een afmeting van 200 x 125 x 13 mm en een gewicht van 174 gram.

 

Visie van de recensent

 

De opzet, bronvermelding en datering maken ‘In haar eigen woorden’ een uiterst plezierig lezend en traceerbaar werk. Bovendien geeft Rogak, door haar kundige en gevarieerde samenstelling van quotes de lezer een uitstekend beeld van de persoon Hillary Clinton. Zelfs wanneer je het niet altijd met haar eens bent, kun je na het lezen van dit boek uitsluitend respect opbrengen voor deze sterke, energieke en authentieke vrouw.

 

Bestellen

Dit boek is te bestellen via: https://www.managementboek.nl/boek/9789045316949/hillary-clinton-in-haar-eigen-woorden-lisa-rogak


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.