Marketing met ballen confronteert en prikkelt


Het boek
Rudy Moenaert en Henry Robben bepleiten in ‘Marketing met ballen’ dat marketeers (weer) een leidende rol binnen organisaties moeten innemen.

Bedrijven moeten marktgerichter en klantgerichter worden om te kunnen overleven. Vreemd genoeg houdt de positie van marketing binnen organisaties hiermee geen gelijke tred. Sterker nog, die positie ligt steeds meer onder vuur. Dat ligt voor een groot deel aan de marketeers zelf. Die moeten werken aan hun persoonlijk businessmodel om als marketeer serieus genomen te worden binnen de organisatie. Zij moeten gaan voor marketingleiderschap en marketing met impact.

Weten wat nodig is voor succes, voor henzelf en voor de organisatie waar zij voor werken. Om marketeers daarbij te helpen beschrijven de auteurs in hun boek de negen bouwstenen voor een persoonlijk businessmodel. Daartoe introduceren Moenaert en Robben als kader het OMR-denkraam dat staat voor Ontdekken – Managen – Respecteren.

‘Marketing met ballen’ biedt tal van voorbeelden en tips. Het helpt een positief momentum op te bouwen en bij te dragen aan de weg naar ambitie.

Visie van de recensent
Moenaert en Robben geven allereerst een korte beschouwing over het vakgebied marketing en de rol van de marketingfunctie en de individuele marketeer. Voor de ervaren marketeer deels overbodig, maar wel een logische aftrap naar de rest van het boek.

Vervolgens verdeelt het OMR-denkraam (Ontdekken, Managen en Respecteren) het boek in drie delen met in totaal dertig korte hoofdstukken. Naast tal van inhoudelijke marketingthema’s zoals ontwikkelingen, trends en voorbeelden, komen hier ook de negen gedragskenmerken aan bod die volgens de auteurs het verschil maken: passie, nieuwsgierigheid, verbeelding, visie, beslissen, uitvoeren, authenticiteit, balans en openheid. Negen belangrijke kenmerken die marketeers helpen om zich in hun organisatie sterker te onderscheiden en daarmee een leidende rol te grijpen. Ieder hoofdstuk sluit af met vragen of adviezen die de marketeer een spiegel voorhoudt en aan het denken zet.

Moenaert en Robben leveren met ‘Marketing met ballen’ een boek af dat zeker niet alleen wenst te doceren, maar ook wil confronteren, prikkelen en aanzetten tot actie! Zij hebben een plezierige schrijfstijl weten te raken, waarbij zij zo nu en dan haast nadenkend en filosofisch uit de hoek komen. Soms krijg je als lezer het gevoel dat je middenin een boeiend gesprek tussen twee vakgenoten bent beland, waarbij zij de ontwikkelingen in het marketingvakgebied met elkaar bespreken.

‘Marketing met ballen’ kan zeker dienen als inspiratiebron voor marketeers die hun organisatie (maar ook zichzelf!) steviger willen profileren. Het boek schudt wakker.

Over de auteurs
Prof. dr. Rudy Moenaert (1961) is academicus en hoogleraar strategische marketing aan de TIAS School for Business and Society. Hij is tevens academic director van het Executive Master of Marketing program. De felbegeerde TIAS Best Teacher Award veroverde hij reeds driemaal. Tevens is hij gastprofessor aan Antwerp Management School.

Daarnaast is Moenaert is keynote speker, begeleider van strategische workshops en adviseur voor bedrijfsleiders.

Prof. dr. Henry Robben (1960) is geboren in Winnipeg (Canada) en groeide op in het zuiden van Nederland. Sinds 1997 is hij hoogleraar marketing aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij treedt regelmatig op als keynotespreker en adviseur bij bedrijven. Zijn interesses betreffen met name strategische marketing, innovatiemanagement en strategische-besluitvormingsprocessen. Publicaties van zijn hand verschenen onder andere in het Journal of Product Innovation Management, het International Journal of Research in Marketing en R&D Management. Daarnaast is hij co-auteur van diverse managementboeken.

Uitvoering
Paperback, 192 pagina’s
Adfo Books
EAN: 9789492196149


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.