‘Laaiend’: boeiend en beeldend!


Afbeeldingsresultaat voor laaiend stiny huizing

In ‘Laaiend’ laat Stiny Huizing ons kennismaken met Talie en Simon. Op de avond van hun tweede huwelijksjaar vertelt Simon op laatdunkende wijze aan hun gasten dat Talie ‘wat in de war’ is omdat ze dreigbrieven ontvangt, waarin staat dat ze niet lang meer te leven heeft! Talie is laaiend over zijn denigrerende toon.

Robert, een vriend van Simon, neemt de bedreigingen aan het adres van Talie, echter wel serieus. Talie neemt Robert in vertrouwen en vertelt hem wat ze weet. Robert gaat op onderzoek uit en ontdekt bizarre feiten. Verkeert Talie in gevaar? Je leest het in ‘Laaiend’!

Mijn visie

‘Laaiend’ is alweer het negende boek van auteur Stiny Huizing en opnieuw levert zij hiermee een heerlijk boek af. ‘Laaiend’ verhaalt over de jonge Talie die dol is op haar echtgenoot Simon. Er lijkt dan ook geen vuiltje aan de lucht binnen het huwelijk van de twee. Langzaamaan begint Simon echter te veranderen en Talie’s liefde begint te wankelen. Kan ze haar man nog wel vertrouwen?

“Zolang je iets niet hoorde kon je nog doen of het niet bestond. Maar iemand anders wreed horen zeggen wat in je binnenste als een klein duveltje had aangevoeld was geheel iets anders.”

Huizing hanteert een zeer beeldende en soepele schrijfstijl. Als lezer heb je het gevoel naar een film te kijken. ‘Laaiend’ boeit en blijft dat doen tot het einde van het boek.

“Hij vond het verbazingwekkend dat stilte zoveel kracht kon uitstralen. Hij ervoer het als aangenaam en ontspannen. Er waren mensen die daar absoluut niet tegen konden en probeerden elke seconde van stilte met praten te vullen.”

De personages die Huizing laat acteren in haar boek zijn kundig gekarakteriseerd en de emoties –vooral die van Talie- zijn heel invoelbaar en geloofwaardig beschreven.

“Sinds de dag dat Simon niet thuis was gekomen, had Talie er een gewoonte van gemaakt om ’s avonds op tijd alle sloten en ramen te controleren. Toch bleef het gevoel van naderend onheil haar achtervolgen.”

De dialogen zijn natuurlijk; nergens zijn ze gekunsteld en dat is, naar mijn mening, een van de meest lastige aspecten van het schrijven.

Kortom, chapeau voor deze auteur voor haar gehele oeuvre, maar in het bijzonder voor dit ‘Laaiend’.

Over de auteur

Huizing is geboren in Ter Apel en heeft in verschillende plaatsen in de provincie Groningen gewoond. Uiteindelijk strijkt zij neer in Oude Pekela. Inmiddels is zij de trotse oma van een viertal kleinkinderen. Behalve van schrijven houdt Huizing van kunst en sport. Huizing schrijft al jaren proza. ‘Laaiend’ is haar negende boek.

Eerdere publicaties van Huizing zijn: ‘Als het regent’, ‘De acht’, ‘Ik zal je vinden’, ‘Een vurig proces’, ‘Antillenschool’, ‘Chatvriendinnen’, ‘IJzige vlucht’ en ‘Het ruige leven in de middeleeuwen’.

Uitvoering

Uitgeverij aquaZZ

Paperback, 243 pagina’s

ISBN10 9491897756

ISBN13 9789491897757


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.