Kwetsbaar verliefd


Centraal in Kwetsbaar verliefd staat de gedreven, hardwerkende, half Spaanse Gia Garcia. Vol enthousiasme gaat zij voor een lange, welverdiende vakantie naar het vakantiehuis van haar vader in Barcelona, ondanks het feit dat de relatie met hem niet ideaal is en zij hem verwijt dat hij haar en haar moeder destijds heeft verlaten. Ze heeft echter zin in een zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse mannen.

Gia is absoluut niet op zoek naar een serieuze relatie, tot ze de intelligente, oer-Hollandse Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna is afgestudeerd.  Gia verzet zich tegen haar ontluikende gevoelens voor Alex. Hij is zeker niet het type waar zij normaliter op valt en ook nog eens jonger dan zijzelf. Het kan niets worden, zo meent ze. Tegelijkertijd wordt Gia geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor de band met haar vader verandert. Zal Gia zich kunnen openstellen voor de liefde en herstelt de relatie met haar vader zich? Je leest het in Kwetsbaar verliefd.

Kwetsbaar verliefd is het debuut van Reijntjes en het mag gezegd: het is een zeer verdienstelijk debuut. Een verhaal dat zich overtuigend laat classificeren als feelgood roman.

“Ik ga naar buiten, waar de zwoele avondlucht me tegemoetkomt, en loop een stukje verder de binnenstad in. Alle winkels zijn nog open en overal lopen kletsende en lachende groepjes mensen, uit alle landen en van alle leeftijden.”

Reijntjes heeft een toegankelijke en warme schrijfstijl en weet, ondanks het feelgood-genre, toch ook spanning in haar verhaal te brengen, waardoor het boek het suikerzoete imago zeker overstijgt. Bovendien weet de auteur enkele verrassende plotwendingen in te passen, hetgeen eveneens onderscheidend is in dit genre. Het verhaal is zeker niet geheel voorspelbaar.

“Nicole kijkt me aan alsof ik compleet bezeten ben door een ander persoon. Gi, het is een jóngen. En een Hollander. Ze maakt haar ogen groot, en ik weet waarom. Ik heb weleens tegen haar gezegd dat ik daar niet op val, normaal gesproken.”

Iets waar Reijntjes overigens ook al behoorlijk bedreven in is voor een debutant, zijn haar natuurlijk aanvoelende dialogen en ook weet ze de omgeving -het fraaie, tot de verbeelding sprekende Barcelona- prima te schetsen.

Een enkele onvolkomenheid en zo nu en dan een nog wat ongeoefende schrijfstijl, nemen niet weg dat Kwetsbaar verliefd een heerlijke feelgoodroman is die je met een grote glimlach zal lezen. Het is te hopen dat we nog veel van deze jonge auteur zullen horen.

De auteur

Lianne Reijntjes (28) woont met haar vriend en katten in Alkmaar en is eigenaar van het bedrijf Liannes Letters. Zelf omschrijft ze zich als een vrolijke, roze-liefhebbende, linkshandige multipotential, dol op de zomer, sushi, countrymuziek en … schrijven.

In 2020 bracht ze twee e-books uit en Kwetsbaar verliefd is haar romandebuut. Daarnaast werkte zij mee aan de feelgood-verhalenbundel Zomerdromen.

Uitvoering

ISBN: 9789083066912

Paperback, 260 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.