Kracht voor tien: zet je aan het denken en brengt je in actie 1


Ontspannen, loslaten, hulp vragen, relativeren. Hoe komt het dat we dat niet meer kunnen en zo ver van onze innerlijke kracht verwijderd zijn geraakt? We zijn gestrest, we piekeren te veel, we gaan over onze grenzen heen, zijn onzeker en stellen verkeerde prioriteiten… We willen meer en meer, maar weten eigenlijk niet wat. En intussen is ons gedrag vooral contraproductief.

Ons werkende leven is bovendien sterk veranderd – zekerheden zijn weg, kansen zijn er te over. We gaan mee in de hectiek, maar raken onszelf er ook in kwijt. Dit boek biedt de oplossing, met handvatten om je innerlijke kracht te vinden en te behouden aan de hand van tien gedragsprincipes. Hierin komen de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap, oosterse wijsheid en gevestigde theorieën uit de westerse psychologie samen. De nadruk ligt op het gewenste gedrag, niet op je aandachtspunten; daardoor maak je een wonderbaarlijke groei door. Begin de week voortaan gemotiveerd en eindig de dag voldaan!

Visie van de recensent Met ‘Kracht voor tien’ biedt Van den Driessche haar lezers een berg inspiratie en dan heb ik het alleen nog maar over de inhoud van het boek. Aan kundigheid en professionaliteit ontbreekt het deze assessment psycholoog zeker niet.

Zij brengt haar boodschap, die voornamelijk gestoeld is op jezelf zijn, aan de hand van tien gedragsprincipes. Ik zal er een paar uitlichten:

Je bent besluitvaardiger

Je neemt beslissingen in lijn met jouw eigen voorkeuren, gevoelens en standpunten en dat staat haaks op de gedachte: ‘Wat zouden anderen verwachten?’

Je staat sterker

Als jij staat voor wie je bent en wat je doet, geeft dat blijk van zelfvertrouwen. Je bent niet uitsluitend aan het ‘pleasen’, maar hebt je eigen doelen voor ogen. Weerstanden, kritiek en tegenslagen neem je voor lief.

Je hebt minder last van stress en spanningen

Als je werk doet op een manier die bij jouw specifieke persoonlijkheid hoort, heb je minder stress: je hoeft jezelf niet te forceren. Bovendien ben je minder vatbaar voor kritiek; een ander mag vinden wat hij of zij wil, jij weet dat je uit overtuiging handelt.

Je wordt gemogen en gewaardeerd om wie je echt bent

Natuurlijk is het niet leuk om te merken dat jij als persoon minder goed in de groep valt, maar is dit werkelijk zo belangrijk dat je er jezelf voor zou verloochenen?

“Het zijn principes die we allemaal kennen en waarvan de waarde door iedereen onderschreven wordt: door psychologen, lifecoaches, onze grootouders, de groenteman en de minister-president. Desondanks is de focus op deze basiswaarden wel vernieuwend te noemen.”

Van den Driessche beschikt naast veel kennis, over een bijzonder prettige en levendige schrijfstijl waarmee zij theorie en praktijk aan elkaar weet te smeden. Het geheel voorziet zij vervolgens van een fikse dosis humor. De geestige passages waarvan Van den Driessche zich bedient gaan overigens in het geheel niet ten koste van de inhoud.

‘Kracht voor tien’ zet je aan het denken en brengt je in actie. Het bevat tal van verrassende inzichten en opdrachten. Dat Van den Driessche haar visie op persoonlijke ontwikkeling en groei vanuit diverse invalshoeken beschouwt maakt het geheel naar mijn mening extra boeiend. Zij ziet bovendien kans om haar boek, dat zeker neigt naar mindfulness, nergens zweverig te laten zijn.

Een aanrader voor iedereen, maar zeker voor diegenen die zich (deels) herkennen in de inleiding.

Over de auteur Van den Driessche is na het behalen van meerdere masters werkzaam als assessment psycholoog. In maart debuteert ze met haar management-psychologieboek ‘Kracht voor tien’ bij uitgeverij Business Contact. Daarnaast is zij als onafhankelijk assessmentpsycholoog actief voor verschillende HR-adviesbureaus. Zij heeft een mastergraad in arbeids- en organisatiepsychologie en International Business Communication.

Uitvoering Uitgeverij Business Contact

Paperback, 224 pagina’s

EAN: 9789047009412


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Kracht voor tien: zet je aan het denken en brengt je in actie

  • Hestra Ames

    Nooit ben ik het meer eens geweest met een recentie!
    Steeds als ik het boek pak, het boek leent zich uitermate voor oppakken bij diverse situaties, haal ik er weer wat uit, waar ik wat mee kan. Helaas neemt mijn , door de lange jaren heen , zeer gevormde karakter, het van mijn goede bedoelingen over, ha, ha.
    Maar ik blijf lezen in Kracht voor Tien!