Juf Zebrahoed


Als het regent en de zon schijnt, komt de regenboog tevoorschijn. Wat niemand echter weet is dat er leven is op de regenboog. Op de regenboog woont namelijk de familie Regenboog. Eén huisje is van Juf Zebrahoed, zij geeft les aan de regenboogkinderen. Als een van de kinderen, de stoere Mars, van de regenboog valt en op aarde belandt, begint een speurtocht vol magie en avontuur.

Juf Zebrahoed, het hoofdpersonage in dit boek, was een zebra totdat ze werd uitverkoren om de familie Regenboog te gaan helpen. Ze werd een mens en alleen haar hoed herinnert nog aan de tijd dat ze een zebra was. Ze leert de kinderen op de regenboog onder andere hoe het is op de aarde. Ze krijgt ook een bliksemschicht tot haar beschikking, waarmee ze kan toveren.

“Met grote stappen loopt Juf Zebrahoed in de richting van het lawaai. Ze zet haar hoed af en pakt bliksemschicht die daarin verborgen zit. Daarna zet ze snel haar hoed weer op. Zonder hoed en bliksemschicht kan ze niet toveren.”

Het ontwerp van de cover alsmede de aantrekkelijke tekeningen in het boek, zijn eveneens van de hand van Van den Berg. Deze tekeningen zijn een fijne aanvulling op het heerlijke, originele verhaal over Juf Zebrahoed. De auteur hanteert een schrijfstijl die bijzonder aansprekend is voor haar doelgroep en ze weet haar personages en de omgeving zó te verwoorden dat kinderen het moeiteloos oppikken.

Zonder ook maar ergens belerend te worden ziet Van den Berg bovendien kans om diverse leerzame factoren in het verhaal te verweven. Zo zijn er bijvoorbeeld de verschillende planeten en hun namen en het trucje om deze namen te onthouden. Bovendien komen er diverse aardige wetenswaardigheden over de regenboog terloops aan de orde en is het personage Woeste, vegetariër.

“De tocht duurt lang. De horizon lijkt altijd op te schuiven. Pietje vertelt ondertussen mooie verhalen over gebeurtenissen in het bos. Ergens woont een gemene heks. Voor haar moet je oppassen. Zij verandert mensen in kikkers en padden.”

Lieve van den Berg heeft met Juf Zebrahoed opnieuw een bijzonder leuk kinderboek afgeleverd. Juf Zebrahoed is geschikt voor basisschoolleerlingen om zelf te lezen, maar is ook uitstekend geschikt om voor te lezen.

Over de auteur

Lieve van den Berg ontdekt op de middelbare school haar liefde voor taal en schrijven. Na de middelbare school volgt ze de opleiding verpleegkundige A en dan verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Haar werk als verpleegkundige staat op de eerste plaats. Wanneer werk en privé niet langer verenigbaar zijn, besluit zij zich om te scholen tot activiteitenbegeleidster en gaat werken op de activiteitenafdeling van een algemeen ziekenhuis. Daar komt het schrijven weer naar boven. Inmiddels heeft Van den Berg diverse boeken op haar naam staan.       

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 9789493157262

Paperback, 202 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.