‘Judaskus’: fijne spanningsboog 1


Eén ongeluk. Twee gezinnen. Wat is de overeenkomst? Huisartsenechtpaar Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland. Wanneer Barbara ontdekt dat haar man iets voor haar verzwijgt, is ze vastbesloten te achterhalen wat dat is.

Visie van de recensent

Auteur Linda Jansma vertelt in ‘Judaskus’ het verhaal van een tweetal gezinnen. Enerzijds is daar het huisartsengezin van Brederoo; Marcus en Barbara en hun twee kinderen en anderzijds Timo en Annelien, Timo’s dochter Daniëlle en Josh, het zoontje dat zij samen kregen.

‘Judaskus’ begint met een heftig auto ongeluk dat jaren eerder plaatsvond. Van daaruit wordt de spanning opgebouwd en dat doet Jansma met verve. Steeds meer vragen dringen zich aan de lezer op. Welk verband bestaat er tussen de twee gezinnen? Hoe zit het met het auto ongeluk en wie is toch de geheimzinnige ik-persoon die schuld bekent?

“Mijn leven is in gevaar. Dat wordt me elke dag duidelijker. Ik had er nooit aan moeten beginnen. Meteen moeten weigeren, ondanks de gevolgen waarmee ze dreigden. Nu kan ik niet meer terug; ze hebben me in hun macht. Meer nog dan toen.”

De schrijfstijl van Jansma is sprankelend en vlot. De karakterisering van de diverse personages is uitstekend en de lezer krijgt de gelegenheid hen goed te leren kennen doordat het verhaal vanuit het perspectief van diverse hoofdpersonen wordt beschouwd.

Bijzonder is het feit dat de diverse personages om beurten een hoofdstuk toebedeeld krijgen waarbij de auteur als verteller optreedt. Uitzondering hierop zijn Barbara en een mysterieus personage uit het verleden. Zij krijgen als enigen het ik-perspectief toebedeeld. Deze mysterieman (of –vrouw) blijft overigens lange tijd onbekend. Wie het is…..? Dat ga je natuurlijk zelf ontdekken in ‘Judaskus’!

“Timo hing met een glas whisky in zijn hand alweer op de bank en staarde verveeld naar de televisie waarop een of ander autoprogramma te zien was. Hij keek om en glimlachte kort naar haar.”

Jansma weet de spanning allengs verder op te bouwen waarbij uiteindelijk de diverse verhaallijnen kundig bijeen worden gebracht en alles duidelijk wordt in een verrassend plot.

De auteur heeft met ‘Judaskus’ opnieuw een heerlijke thriller afgeleverd.

Over de auteur

Linda Jansma (1967) heeft inmiddels acht thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar boeken stonden onder meer op de longlist van De Gouden Strop en die van de Diamanten Kogel. Bovendien won zij de Schaduwprijs en werd ‘Schuilplaats’ uitgeroepen tot Beste Vrouwenthriller van 2013.

Uitvoering
Uitgever: De Crime Compagnie

Paperback, 400 pagina’s

ISBN10: 946109163X

ISBN13: 9789461091635

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “‘Judaskus’: fijne spanningsboog