Judas 2.0


Judas 2.0 van Chris Bossers is gebaseerd op ware feiten. Het boek verhaalt over een zaak waarbij, na een zwaar verkeersongeval op de A12 bij Antwerpen, een verlaten auto wordt aangetroffen die betrokken was bij het ongeval. De bestuurder en zijn passagier zijn gevlucht en spoorloos. In de kofferbak doet de politie een gruwelijke ontdekking: zij treffen er het lichaam aan van een jonge vrouw wiens organen zijn verdwenen. Orgaanhandel?

“Kijk, elke kwakzalver kan uit een lichaam een orgaan halen. Waar het om gaat is dat het oogsten zo moet gebeuren dat het orgaan bruikbaar is. Het moet op een speciale manier bewaard worden. En dán moet het getransplanteerd worden, wat een complexe klus is.”

De eigenzinnige commissaris Willy Vercammen, wiens reputatie van bedenkelijke aard is, wordt met de zaak belast. Vercammen ontdekt al snel dat er meer aan de hand is en dat het niet alleen om orgaanhandel gaat. Hij stuit op een link met enkele loverboys en komt in contact met de tiener Amanda die in een opvanghuis woont. Wanneer Amanda plotseling verdwijnt, dreigt de zaak wel heel complex te worden en moet Vercammen alles op alles zetten om én de orgaankwestie op te lossen én Amanda levend te vinden.

“Een koude hand legde een band rond haar hart. Ze voelde haar ingewanden in water veranderen. Toen besefte ze dat Drago, of hoe hij ook mocht heten, net als bij hun eerste ontmoeting niet de moeite had genomen zijn gelaat te bedekken. Het kon hem dus niet schelen dat ze hem zou herkennen.”

Bossers heeft al vier eerdere thrillers met Willy Vercammen in de hoofdrol op zijn naam staan en het wekt dan ook verbazing dat deze auteur niet al veel meer bekendheid geniet. Zijn boeken zijn namelijk stuk voor stuk knappe staaltjes goed geconstrueerde spanning. Dat de beschreven zaken zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen die hij heeft verwerkt in een fictief verhaal, maken zijn boeken nóg aantrekkelijker. Dat Bossers overigens weet waar hij het over heeft, is niet verbazingwekkend want deze auteur is in het dagelijks leven advocaat.

Bossers hanteert een toegankelijke, beeldende schrijfstijl die uitstekend past bij zijn stevige misdaadverhalen. Zijn dialogen zijn zo natuurlijk omdat hij zich goed realiseert wie hij iets laat zeggen en daar zijn taalgebruik en tone of voice op aanpast.

Bossers weet zijn personages op zich goed te karakteriseren, waarbij hij een enkele keer net iets teveel aan de oppervlakte blijft. Ondanks dat zijn boeken primair misdaadverhalen zijn, zou dat nog iets extra’s bieden. Zo zou Amanda iets gedetailleerder mogen worden neergezet en zou Vercammen wat meer ontwikkeling mogen laten zien. De lezer kent hem als ruwe bolster, blanke pit en is op de hoogte van zijn enigszins cynische humor, maar dat is hij en blijft hij… vooralsnog.

Ondanks dat is ‘Judas 2.0’ een uiterst plezierig misdaadverhaal waarbij Bossers de thema’s orgaanhandel, loverboys en prostitutie goed weet te verwerken.

Over de auteur

Chris Bossers begon met het schrijven van scenario’s voor film en TV en legde zich daarna toe op harde misdaadverhalen. Zijn boeken zijn gebaseerd op ware feiten, maar dan met fictieve personages. Hij is afkomstig uit Antwerpen waar hij als advocaat werkt.

Uitvoering

Uitgever: Phoenix Books

ISBN:  9789083140438

Paperback, 251 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.