Joy 1


‘Joy’ vertelt het verhaal van Frank en Susan; beiden begin dertig. De verschillen tussen de nuchtere Frank en de spirituele Susan, maken hun relatie met regelmaat ingewikkeld. Wanneer de twee, tijdens een roadtrip door Noord-Italië, een vervallen villa bezoeken die Frank wil fotograferen, hebben ze een bevreemdende ontmoeting. Tijdens die ontmoeting ontvangen ze een uitnodiging om naar Venetië te komen. Frank heeft zijn bedenkingen, maar Susan wil beslist gaan.

Jaren later gaat Susan opnieuw, maar nu alleen, naar Italië en vraagt Frank zich oprecht af of hij zijn vrouw wel werkelijk kent.. Hij reist haar achterna en wordt opnieuw gedwongen zijn logica en ironie los te laten. Hoe sterk kan liefde zijn en is de dood wel zo absoluut als we denken?

‘Joy’ is een puur en indrukwekkend boek over spiritualiteit in liefdesrelaties, schoonheid, intimiteit en grote levensvragen. Een verhaal ook over de onmetelijke liefde voor een vrouw en een kind.

Dat klinkt wellicht wat ‘zweverig’, maar ‘Joy’ is beslist geen zweverig boek. Sterker nog, het legt meermaals de vinger op de zogeheten zere plek. In de relatie tussen de twee hoofdpersonages wel te verstaan. Het zet aan tot nadenken en laat de lezer meeleven met de personages, die overigens fijn gekarakteriseerd worden.

“Ze laat haar laatste restje woede in het water wegglijden en roert zich naar de overkant. Onder het wateroppervlak haakt ze het bovenstukje van haar donkerrode bikini los. Tergend langzaam richt ze zich op. Glinsterende golfjes reiken tot net onder haar navel. Ze gooit haar haren los. Dikke druppels kleven aan haar borsten. De zon zakt aarzelend achter de heuvels, strijkt langs haar natte bruine haren, strooit een matgouden gloed over haar onontgonnen flanken, en verdiept de schaduwen in haar gezicht.”

De schrijfstijl van Hoenderop is zeer veelbelovend en de keuze van deze nieuweling, om het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van Frank, is een goede. Juist de nuchterheid van dit mannelijke personage, brengt het evenwicht in het geheel. De auteur weet de emoties, gevoelens en gedachten van met name Frank, maar toch ook die van Susan, fraai in woorden te vatten en de dialogen zijn geloofwaardig. Buiten dit alles is de setting natuurlijk een heerlijke en die weet Hoenderop dan ook beeldend te beschrijven. Je kan de warme Italiaanse zon bijna voelen…

Kortom, met ‘Joy’ levert Hoenderop een bijzonder verdienstelijk debuut af waarin hij naast het hoofdthema, ook enkele andere actuele thema’s aan bod laat komen.

Over de auteur

Jules Hoenderop is, naast schrijver van verhalen, strategie consultant in de gezondheidszorg. Hij woont met zijn vrouw, twee dochters en evenzoveel katten in de jongste provincie van ons land. Zijn droom is dat zijn verhalen bijdragen aan een positievere wereld.

Uitvoering

Uitgeverij Ambilicious

ISBN: 9789493275157 , 9789493275348

Paperback, 205 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Joy