Ida’s nagelaten dagen


‘Ida’s nagelaten dagen’ bevat de geschiedenis van de familie Wolfslag. Een roman, maar toch ook non-fictief. Een non-fictieve roman dus. ‘Ida’s nagelaten dagen’ is echter vooral het veelbelovende debuut van Gea Wolfslag. Wanneer je dit boek eenmaal hebt gelezen, zal je het nadenkend én verrast dichtslaan, want écht? Een debuut?

Wolfslag heeft haar boek gebaseerd op enerzijds hetgeen zij zich herinnert of heeft vernomen, maar anderzijds op een groot aantal verzamelde documenten. Flinke research dus.

“Vlak na het overlijden van mijn opa werd mijn oom door zijn vrouw op straat gezet. Mijn vader voelde zich geroepen zijn broer op te vangen en bij ons in huis te nemen. Dat eiste zijn tol in ons gezinsleven.”

De geschiedenis van de familie Wolfslag wordt door de auteur op rakende wijze verteld en diverse complexe personages, schrijnende situaties en familiegeheimen, passeren de revue. Het verhaal intrigeert en laat niet los en ondanks de vele emotionele gebeurtenissen weet de auteur het geheel overeind te houden en een zekere objectiviteit te behouden. Knap.

“Hoop en vrees. Dat spreekt uit dit sms’je. Je leeft tussen hoop en vrees. Hopelijk kopen ze genoeg tijd met de behandelingen en vinden ze in die tijd een remedie. Een experimentele behandeling. Die aanslaat. Tijd is hoop. Hoop doet leven.”

Dat alles maakt dit boek al meer dan de moeite waard, maar daarnaast weet Wolfslag door haar verteltrant in combinatie met een fraaie schrijfstijl, er iets extra’s aan toe te voegen. Wellicht doordat het haar eigen familiegeschiedenis bevat? Dat valt echter pas te bepalen wanneer Wolfslag met een volgend boek komt en ik hoop oprecht dat dat spoedig het geval zal zijn.

Over de auteur

Gea Wolfslag is communicatieadviseur, theatervormgever en auteur. Haar schrijfstijl kenmerkt zich door een mengeling van non-fictie en fictie. Er werden al diverse van haar kortverhalen gepubliceerd in bundels. ‘Ida’s nagelaten dagen’ is haar romandebuut.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn

ISBN: 9789493266025 , 9789493266018

Paperback, 407 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.