How to become a Marketing superhero: verrassende tips


Het boek
Een Marketing Superhero is een doodgewoon mens; hij doet echter ongewone dingen. Dat zal ook wel moeten, want vandaag de dag verkoopt het meest geweldige product zich niet meer automatisch.

In ‘How to become a Marketing Superhero’ beschrijft Martijn van Kesteren een zestal superkrachten die iedere marketeer moet ontwikkelen om creativiteit te maximaliseren.

Een boek vol met tips en handvatten om een organisatie werkelijk in the spotlights te plaatsen. Dit boek is in eerste instantie geschreven voor Marketeers. De doelgroep is effectief echter veel groter.

Visie van de recensent
‘How to become a Marketing Superhero’ is een vlot geschreven en inspirerend boek. Martijn van Kesteren beschrijft in dit boek een zestal marketing superkrachten. Het boek zet aan tot bewuster handelen en het focussen op de werkelijk belangrijke zaken. Van Kesterens boek biedt handige en eenvoudig uitvoerbare handvatten die je helpen om je organisatie in the picture te plaatsen.

Eén van de superkrachten waar iedere marketeer over zou moeten beschikken is volgens de auteur ‘focus pocus’. Eén van de tips die van Kesteren hierbij prijsgeeft is het toepassen van de ‘Triple D’: Ditch, Delegate & Do Differently. Ofwel, vraag je bij elk project af wat je kunt schrappen, wat je kunt delegeren en/of wat je de volgende keer anders zou kunnen doen.

Een compleet open deur met een aardige afsluiter is de vaststelling dat elke marketeer het profiel van zijn of haar klant goed moeten kennen.. De techniek die Van Kesteren hiervoor aanbeveelt is echter wel een heel aardige, te weten de laddering technique. Dit is een techniek die geheel draait rondom de ‘waarom-vraag’.

Al met al een bijzonder aardig boekje met verrassende tips. Advies aan de auteur: laat het ook in het Nederlands vertalen; dit verlaagt de drempel.

Over de auteur
Van Kesterenheeft een eigen marketing adviesbureau als creative consultant. Hij adviseert directeuren van verschillende organisaties met betrekking tot hun marketingplannen en het verkrijgen van meer impact voor hun bedrijf, product.

Uitvoering
Paperback, 132 pagina’s
Younique Creations
EAN: 9789081361248

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.