Hoe een hobby kan uitgroeien


Wat is er mooier dan waardering krijgen voor hetgeen je als pure liefhebberij doet?

Dat beleef ik met regelmaat met mijn recensies. Mijn liefde voor boeken, lezen en schrijven is langzaam uitgegroeid tot (haast) meer dan een hobby. Het begon eigenlijk allemaal met het contact dat ik via Facebook had met Claire Van Vrijberghe de Coningh. Claire ging, via haar bedrijf Claires Assistance, een samenwerkingsverband aan met Managementboek. Elke dinsdagmorgen (vroeg!) plaatste zij een vijftal titels van managementboeken op haar pagina. Als recensent kon je daar dan op in schrijven en wanneer je de eerste bleek te zijn, kreeg je het boek toegezonden in ruil voor een recensie.

Tja, het virus woekerde al snel verder. Wat vond ik dit leuk! Claire herkende mijn passie en bracht mij rechtstreeks in contact met Managementboek. Inmiddels heb ik de beschikking over een lijst van boeken waar ik uit kan kiezen en waar ik dan een recensie over schrijf. Managementboek plaatst mijn recensie op haar website (www.managementboek.nl) en ik zet de recensie op mijn eigen site (http://hanneketinorcenti-blog.simplesite.com/416837017). Een feit waar ik ook (stiekem) best trots op ben is het feit dat er inmiddels al diverse keren recensies van mijn hand zijn geplaatst in het Managementboek Magazine.

Tja en toen….toen ging het ineens hard. Ik kwam in contact met uitgeverijen die ook volgens dit principe werken en schreef mij in als recensent. Inmiddels verkeer ik in de luxe positie dat ik niet meer hoef te zoeken en vragen, maar dat uitgeverijen mij met regelmaat vragen om een recensie te schrijven. Bovendien word ik de laatste tijd door een groeiend aantal auteurs rechtstreeks benaderd met het verzoek een recensie te schrijven. Niet zelden houd ik daar een leuk contact met de betreffende auteur aan over!

En zo kan een liefhebberij uitgroeien tot iets groters en weet ik niet (en dat wil ik misschien ook wel helemaal niet weten) waar dit zal eindigen.

Mocht je het overigens leuk vinden om een abonnement te hebben op mijn site, geef mij dan jouw mailadres door via htinorcenti@hotmail.com. Je ontvangt dan een melding wanneer er een nieuwe recensie op mijn website staat.


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.