Historische verhalenbundel


Afbeeldingsresultaat voor historische verhalen boek

‘Historische Verhalen’ is een bundel met zevenentwintig korte verhalen die zich allemaal afspelen in het verleden. De diversiteit van de verhalen zorgt voor een kleurrijk geheel.

“In het verleden had ik met wisselend succes de spot gedreven met de omgeving waar ik op bezoek was. Ik had me echter al ver voor mijn verbanning uit Pruisen voorgenomen om alleen nog maar omhoog te schieten, en het voetvolk indien mogelijk met rust te laten.”

De geschiedenis zit vol avontuur, tragedies en romantiek. Successen en bittere verliezen en verre reizen naar onbekende bestemmingen. Een schril contrast tussen de rijke aristocraten en bedelaars. ‘Historische Verhalen’ is een verzameling verhalen die een bijzonder beeld schetsen van vervlogen tijden.

“Ik besloot haar te volgen voordat iemand anders dat zou doen. Ze was niet te missen. Worstelend bij de waterput probeerden twee soldaten haar wanhopig in bedwang te houden, maar Lydia gaf zich niet zo snel gewonnen. Ze klauwde en hoekte net zo lang totdat zij zich los kon trekken.”

Onze geschiedenis is voor veel schrijvers een onuitputtelijke bron van inspiratie en dat geldt zeker voor de auteurs die aan deze bundel meewerkten. Vol verve kweten zij zich van hun taak om fraaie historische verhalen te schrijven. Elk verhaal in deze bundel is volkomen uniek en juist omdat er verschillende auteurs aan meewerken biedt ‘Historische Verhalen’ een kleurrijk pallet. Veldslagen, staatsgrepen, ontdekkingsreizigers, een krankzinnige keizer die een hele stad in brand steekt, een afvallige geestelijke en nog veel meer komt de lezer tegen in deze bundel.

Voor ieder wat wils en elke lezer zal zijn voorkeuren hebben. Je kunt tenslotte met geen mogelijkheid alle verhalen even mooi vinden. Persoonlijk was ik erg gecharmeerd van ‘Offers uit het Oude Carthago van Nienke Pool. Een indrukwekkend verhaal dat op fraaie wijze aan het papier is toevertrouwd.

“Drie moeders lopen met gebogen hoofd achter hun mannen aan, waarbij ze voor de laatste keer hun dochters tegen zich aanhouden. De menigte juicht uitbundig en ik meen een zweem van opluchting te horen.”

De verhalen spelen zich niet af in een bepaald tijdperk maar variëren van de verre prehistorie tot aan meer recentere geschiedenis. De opbouw van de verhalen is wel vergelijkbaar en dat is plezierig. Elk verhaal wordt afgesloten met informatie over de tijd waarin dat verhaal zich afspeelt. Compleet met bronvermeldingen. Boeiend!

Een bijzonder aardig initiatief dat wat mij betreft een vervolg verdient.

De auteurs

Thomas Lindblad, Berend Sommer, Coen Pieterse, Brigitte van de Pas, Stephanie van Baggem, Marjolijn van de Gender, Key Tengeler, Robin van Koert, Anton Hoexum, Kim Bekkers, Anouk Bosch, Monica Preller, Yannick Verberckmoes, Jacobien Nieuwenhuijsen, Paul Smis, Nienke Pool, Mike Jansen, David Jacobsen, Hay van den Munckhof, Denise Michelle Pol, Arnout le Clercq en Killian McNeil.

Uitvoering

Uitgever Historische Verhalen

ISBN: 978-90-826426-0-5

Paperback, 256 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing en boekrecensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.