Het zoekavontuur van Geenhoorn


Geenhoorn twijfelt over zijn afkomst en over waar hij thuishoort. Hij leeft weliswaar in een dorp met allemaal eenhoorns, maar zelf heeft hij geen hoorns. Geenhoorn is liefdevol opgevoed, maar toch voelt hij zich anders. Hij vraagt zich af of hij de enige eenhoorn is zonder hoorn en gaat op zoek naar het antwoord. Op zijn reis door het woud ontmoet hij Neekhoorn, Spronkhaan en Keeva die hem vergezellen. Het gezelschap wordt geconfronteerd met  diverse gevaarlijke situaties. Omdat Geenhoorn nooit eerder buiten het dorp kwam waar hij opgroeide, weet hij niet dat Kwaadwilg in het woud woont, net zomin als hij weet dat in het Labyrinth een wezen schuilgaat dat donkerder is dan een donderwolk…

Jonge lezers (en ook menig volwassene) zullen zich kunnen vereenzelvigen met de twijfels van Geenhoorn. Geenhoorn is overigens een personage waar je direct van gaat houden. Niets ‘menselijks’ is hem vreemd met zijn verlangens, verdrietjes en twijfels.

“Ze belanden pal voor de poten van Geenhoorn die geen seconde twijfelt, hij opent zijn mond en grijpt de sprinkhaan uit de snavel van de specht, die elk verzet meteen opgeeft.”

De spannende reis, de vriendschappen en gevaren zijn door De Groot op fraaie wijze tot leven gewekt. Hij beschrijft de omgeving, de situaties en de wezens zo waarlijk, dat je het spontaan voor je ziet of met gemak in kunt beelden. De fijne en toegankelijke schrijfstijl van de auteur zal zijn doelgroep zeker aanspreken. Of ze het boek nu zelf lezen of dat het hen voorgelezen wordt.

“Geenhoorn richt zich op het stromende water en loopt stapvoets verder. Na elke voorzichtige stap wil hij eerst zeker weten dat hij zijn evenwicht heeft gevonden, voordat hij een volgende stap zet. Ze vorderen gestaag.”

De wijze waarop De Groot de zoektocht naar identiteit –wie kent het niet?- weet te vertalen naar zijn jonge doelgroep is uiterst knap en hij doet dat zonder ook maar ergens belerend over te komen. De jonge lezer krijgt via Het zoekavontuur van Geenhoorn, heel veel mee, kunstig verpakt in een mooi én spannend verhaal.

Over de auteur

Mark de Groot (1974) is naast een bevlogen docent Engels ook schrijver voor volwassenen en kinderen. Hij woont met zijn vrouw en dochter in Middelburg en gelooft in het aloude adagium: een schrijver word je niet, een schrijver ben je. Eerder publiceerde hij het korte verhaal Tijd en Wereld in de verhalenbundel Rafels dat, net als deze debuutroman, verscheen bij Godijn Publishing.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN: 9789493157293

Paperback, 200 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.