‘Het vissenmeer’; een ‘fantastisch’ jongensboek


Het boek
‘Het vissenmeer’ is een jeugdboek over de twee vrienden, Patrick en Danny. Wanneer de jongens op een dag gaan vissen, valt Danny in het water. Patrick probeert zijn vriendje te redden maar wordt, net als Danny door een vreemde stroming naar beneden gezogen. De jongens overleven dit hachelijke moment en komen in een wondere wereld terecht van kruipende, vliegende en klimmende vissen die er als mensen uitzien. Ze ontmoeten een oude visser die lang geleden hetzelfde is overkomen, maar de weg terug niet meer kan vinden. Met elkaar beginnen ze aan een gevaarlijke reis om weer thuis te komen.

Visie van de recensent
De ongebreidelde fantasie waarmee Segers de bewoners van het vissenmeer neerzet doet je met regelmaat –zelfs als volwassene- geamuseerd glimlachen.

Het feit dat ‘Het vissenmeer’ het schrijfdebuut is van Segers, sijpelt subtiel zo hier en daar het verhaal in. De schrijfstijl is soms nog wat ongemakkelijk. Desondanks is het een zeer verdienstelijk debuut waarvan ik hoop dat het een vervolg krijgt in de vorm van een tweede boek. Opmerkelijk detail is dat Segers, die zelf twee dochters heeft, een jongensboek verkiest te schrijven.

Dit amusante jeugdboek verdient meer aandacht; de doelgroep is tenslotte al lastig genoeg.

Over de auteur
Ferry Segers (1968) woont in Boxtel met zijn vrouw en twee dochters. Het verzinnen van verhalen is al heel lang zijn liefhebberij. Daarnaast tekent hij graag. Deze twee passies heeft hij gecombineerd in ‘Het Vissenmeer’. De illustraties zijn namelijk ook van zijn eigen hand.

Uitvoering
ISBN 9789402223606
Paperback, 112 pagina’s
Uitgeverij Boekscout


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.