Het laatste testament


‘Het Laatste Testament’ van auteur Han Peeters is een meesterlijk werk vol informatie gevat in een letterlijk fantastisch verhaal, waarin de langverwachte Messias zich aandient, nadat hij contact maakt met buitenaards leven.

De Messias gaat voortvarend te werk, maar ondervindt veel tegenstand omdat orthodoxen in hem de antichrist zien. Desondanks vestigt hij de niet-religieuze leer van het Osisme en vrijwel de hele wereldbevolking staat achter hem. Zijn oplossingen voor de wereldproblematiek brengen een omwenteling teweeg met vergaande, positieve gevolgen. Dan raakt zijn vrouw zwanger en hun zoon is de laatste profeet, die het stokje van zijn vader overneemt. Niet alleen op aarde, maar ook elders.

“Het was een drukte van belang in de ronde conferentiezaal van het hoofdkwartier van het OgenOOtschap. Alle drieëndertig leden waren aanwezig. Geen van hen zat aan de eveneens ronde conferentietafel totdat Emile iedereen verzocht plaats te nemen.”

Ondanks het feit dat ‘Het laatste testament’ enorm veel informatie bevat en royaal van omvang genoemd mag worden, verzandt de lezer geen moment in die informatie, maar zuigt die op en gaat vervolgens weer mee in het verhaal en de geboden hoop. Dat is vooral de verdienste van de auteur die met zijn vloeiende schrijfstijl weet te boeien. Die schrijfstijl is overigens vrij van ongepaste emotie, maar juist beschouwend en direct.

“Dat de mens het allemaal heeft goedgevonden is nu haast niet meer voor te stellen. Nu bestaat er alleen nog de winstbelasting om te voorkomen dat graaiende bestuurders de kans krijgen zich weer te verrijken, en de btw van slechts drie procent op alle diensten en producten. Meer hebben we niet nodig om de samenleving draaiende te houden.”

Peeters weet op zeer fraaie wijze een sfeer te scheppen; een sfeer waarin je je onderdompelt en waarin je wordt meegezogen. Zijn personages weet hij bovendien uitstekend te karakteriseren en zullen de lezer boeien, zelfs wanneer zij niet (geheel) sympathiek zijn.

‘Het laatste testament’ bestaat uit drie afzonderlijke verhalen, waarbij mij persoonlijke het laatste deel nog het meeste aansprak. Daarin weet Peeters zelfs de laatste twijfelaar voor zich te winnen. Vooral de sfeer op Gliese is daarin prachtig weergegeven.

“Ik heb bedongen dat Gliese met rust wordt gelaten, wat tevens voor de Aarde, de maan en Mars van toepassing is. OrlandO kon haast niet geloven dat de problemen als sneeuw voor de zon verdwenen, maar hij wilde precies weten wat de Giganten was geboden.”

Peeters brengt in zijn ‘Het laatste testament’ alle bestaande mythes en legendes tezamen en verweeft die kunstig tot één allesomvattende theorie die de geschiedenis, het heden en de toekomst van de mensheid omvat. Knap!

Enerzijds realistisch, anderzijds hoopvol, soms verwarrend en beangstigend, meestentijds positief, maar immer tot nadenken stemmend, dát is ‘Het laatste testament’. Een boek dat doet verlangen naar een vervolg.

Over de auteur

Han Peeters (1959) is een maatschappelijk bevlogen auteur
met een kenmerkende snelle schrijfstijl. ‘Het Laatste Testament’ is zijn veertiende boek en het eerste deel uit een reeks. Eerder verscheen van zijn hand ‘De eieren van de keizer’ met eveneens Emile van Straten in de hoofdrol.

Uitvoering

Uitgeverij Davey Jones Publishing

ISBN: 9789462172913 , 9789462172920

Paperback, 939 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.