Het bos achter de houtschuur


Afbeeldingsresultaat voor het bos achter de houtschuur

Peter Aruu werkt bij Europol in Den Haag. Op zeker moment gaat Peter zijn jeugdliefde Sofie en haar man helpen met het opknappen van de boerderij die zij gekocht hebben. Hij raakt echter verstrikt in een moordzaak.

In het bos achter de boerderij worden de levenloze lichamen van diverse mannen aangetroffen. De slachtoffers hebben allemaal een van angst verwrongen gelaatsuitdrukking.

De nieuwsgierigheid van Peter overwint en hij zet zijn tanden in de zaak, niet in de laatste plaats omdat Sofie onder de situatie lijdt. Uiteindelijk vindt hij samen met een oud-collega van de Doetinchemse recherche en een paranormaal begaafde vrouw het motief voor de misdaden. Het komt tot een ultieme confrontatie met het kwaad.

“Ze is achterdochtig geworden, vertrouwt me niet meer. Als hij niet snel handelde dan liep dit helemaal fout. Hij deed alsof hij weg wilde gaan, maar stapte plotseling naar voren in plaats van naar achteren.  Uit zijn rechter jaszak haalde hij een gevulde injectiespuit tevoorschijn en dreef die met grote kracht in haar bovenarm.”

Dat ik geen liefhebber ben van streekromans heb ik met het begin van dit boek weer eens ervaren. Mocht u dit gevoel met mij delen, dan wil ik u vooral op het hart drukken om verder te lezen. ‘Het bos achter de houtschuur’ wordt namelijk een uiterst spannend en eigentijds verhaal.

 “Het is een plek midden in het bos die iets hoger ligt dan de omgeving. Het merkwaardige is echter niet zozeer het feit dat het terrein iets geaccidenteerd is, maar er groeit niets. De bodem is bedekt met een dikke laag mos, maar er staat geen enkele boom of struik op, terwijl rondom volop dichte vegetatie is.”

Een van de sterkste kanten van de auteur is de wijze waarop hij de omgeving kleurt. Je voelt het bos, je ziet die geheimzinnige plek, kortom Weeber doet dat uiterst beeldend.

Daarnaast zijn de personages knap geïllustreerd. De frêle en gevoelige Sofie, de vasthoudende Peter en de sympathieke Jaap, je leeft werkelijk met hen mee! Een enkele niet lekker lopende zin en hier en daar een wat onlogische woordkeuze daargelaten, hanteert Weeber overigens een fraaie schrijfstijl.

“Er was niets te zien of te horen, geen beweging, geen geluid en geen fysieke verschijning. En toch voelde hij dat er iets was. Zijn hand liet plotseling de kettingzaag los die met een klap op de grond viel.”

Conclusie: ‘Het bos achter de houtschuur’ is een fijn, spannend boek met een fijn vleugje mystiek.

Over de auteur

Rob Weeber (1957) is opgegroeid in het Westen van Nederland. Inmiddels woont hij echter al 23 jaar in de Achterhoek. Na het succes van ‘Levende containers’, is ‘Het bos achter de houtschuur’ de tweede thriller met de Nederlandse politie-inspecteur Peter Aruu in de hoofdrol.

Naast auteur is Rob Weeber eigenaar van ‘VanAtotO’. Weeber legt zich hiermee toe op co-auteurisatie. Samen met de klant schrijft hij het unieke verhaal over familie, bedrijf of dienst en presenteert dat in bijzondere vormen voor zakelijk of persoonlijk gebruik.

De uitvoering

Uitgegeven in eigen beheer http://www.vanatoto.com/

Paperback

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en marketing, tekstschrijver, boekrecensent en boekmarketeer.

http://ht-c-communicatie.nl

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.