Half een


De 43-jarige Daniëlle van Velzen staat centraal in Half een. Na al geruime tijd het gevoel te hebben ‘vast’ te zitten in haar huwelijk, ontmoet ze de charismatische James en valt als een blok voor hem. Ze verzet zich weliswaar in eerste instantie tegen haar gevoelens, maar krijgt de man toch niet uit haar hoofd en begint een affaire met hem.

Dan wordt Danielle plotseling, wanneer ze in haar auto stapt, bedwelmd en ontvoerd. Wanneer ze weer bij bewustzijn komt, ligt ze gekneveld in een donkere ruimte. Wie doet haar dit aan? Waarom? Brengt ze het er levend van af? En áls dat het geval is, wil ze dan eigenlijk nog terug naar haar oude leven? Je leest het in Half een.

“Tot de dag waarop Danielle, nadat James haar had afgezet, de sleutel in de voordeur stak, haar telefoon uit haar handtas haalde en het geluid weer aanzette. Ze had elf oproepen gemist. Haar hart sloeg een slag over. Wat was er aan de hand?”

Met Half een heeft Scholten een spannende roman afgeleverd waarbij zij met regelmaat wisselt tussen de tegenwoordige en verleden tijd. Hier en daar is dat iets te gedetailleerd waardoor het wat ongemakkelijk aanvoelt, maar reeds op het moment dat de oplettende lezer zich dat realiseert, gaat Scholten weer over in de vloeiende schrijfstijl die haar zo eigen is.

“Van binnen voelt Willem zich leeg als hij over de galerij naar de lift loopt. Het voelt alsof hij rouwt om iets wat hij is verloren. De voorgaande dagen heeft hij uitgekeken naar deze dag, maar nu voelt het alsof hij wordt vermorzeld door het zwaard van Damocles.”

De personages zijn goed gekarakteriseerd, waarbij vooral Danielle in de schijnwerpers komt te staan maar waar ook Willem goed uit de verf komt. Daarnaast zijn de perspectiefwisselingen tussen deze twee bijzonder aardig uitgewerkt. Zo beschrijven Daan en Willem diverse dezelfde gebeurtenissen elk vanuit hun eigen visie.

Diverse plotwendingen zetten de lezer bij herhaling op het verkeerde been, terwijl Scholten de spanning op geraffineerde wijze op laat lopen. En de ontknoping … enfin, verrassing!

De auteur

Sietske Scholten (Zaandam, 1982) heeft inmiddels zes boeken, meest literaire thrillers, op haar naam staan. Scholten doorliep de PABO en volgde de opleiding Theaterdocent aan de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ. Jarenlang combineerde zij haar werk als leerkracht in het basisonderwijs met het doceren van theater aan kinderen en jongeren. Inmiddels is Scholten fulltime auteur en moeder.

Uitvoering

Uitgeverij Blogroman

ISBN: 9789492270221 , 9789492270238

Paperback, 236 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.