Geen weg terug. Hoop, geloof, liefde, wraak.


Hoofdpersoon in ‘Geen weg terug’ is Robin. Aan het einde van haar werkdag in het dierenasiel, wordt Robin overmeesterd door een man die wraakgevoelens jegens haar koestert. Hij duwt haar in zijn busje en neemt haar mee naar het bos. Daar weet Robin echter te ontsnappen. Na een lange en angstige nacht, waarbij Robin door het bos wordt achtervolgd door deze  man, loopt zij Ben tegen het lijf. Ben woont, samen met zijn hond Fred in een verscholen blokhut midden in het bos.

“Ze wist niet hoelang ze hier al stond en hoelang het nog zou duren, de onmacht sidderde door haar lijf en wat was het gemakkelijk om aan die alles verlammende angst toe te geven en op te geven.”

Ben heeft zware brandwonden opgelopen tijdens een ongeluk. De littekens veroorzaken dat hij zich niet geaccepteerd voelt door zijn voormalige –gelovige- dorpsgenoten. Dat is de reden van zijn afzondering en zijn scepsis ten opzichte van christenen.

Robin treft echter een snaar in zijn hart en hij doet er alles aan om haar te beschermen tegen haar belager.

Is Ben in staat om zijn verleden en daarmee zijn vooroordelen los te laten en geloof, hoop en liefde weer toe te laten in zijn hart? Je leest het in ‘Geen weg terug’.

“Hij had haar getroost, net als toen en ze had hakkelend en snikkend haar hele verhaal verteld. Hij had haar weten op te beuren en moed te geven voor de komende dagen, nu voelde ze zich leeg en wist niet waar ze met haar emoties heen moest.”

‘Geen weg terug’ is een romantisch verhaal met een spanningselement. Het verhaal wordt zowel vanuit het perspectief van Ben als vanuit dat van Robin geschreven. Hutters-Dijkhuizen hanteert een plezierige en toegankelijke schrijfstijl, zeker wanneer je in aanmerking neemt dat ‘Geen weg terug’ haar debuut is. Hier en daar is de stijl nog wat ‘ongeoefend’, maar potentie heeft het zeker.

Het geloof speelt weliswaar een belangrijke rol in ‘Geen weg terug’, maar dat voelt nergens ongemakkelijk. De spanningsopbouw die Hutters-Dijkhuizen hanteert is goed en de dialogen zijn geloofwaardig en natuurlijk. De personages zijn voldoende gekarakteriseerd, alhoewel Robin soms wel erg hulpeloos wordt neergezet.

“Hij lachte minzaam bij die gedachte. Jarenlang zou hij genieten van zijn wraak, maar hij moest geduld hebben en de tijd nemen om het goed te plannen. Bij die brand op het huis van de familie Van der Haar had hij destijds mazzel gehad. Wat een vuurzee was dat geweest, geweldig!”

Kortom, een fijn boek van bescheiden omvang dat nieuwsgierig maakt naar volgend werk van deze auteur.

Over de auteur

Marianne Hutters-Dijkhuizen (1978) woont met haar man en hun twee kinderen in Apeldoorn. Na jaren werkzaam te zijn geweest in de kinderopvang, ontdekte ze het schrijven als haar ware passie.

Uitvoering

Uitgever Boekscout

ISBN: 978-94-0222-178-7 / 9789402221787

Paperback, 116 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.