Froekje & Mies, gemeen spel


Afbeeldingsresultaat voor froekje en mies

‘Froekje & Mies, gemeen spel’ is het eerste deel van een serie meisjesboeken en is bestemd voor meiden vanaf een jaar of tien. Contacten met leeftijdsgenoten, het hebben van een ‘bff’, het pesten door klasgenoten, het er wel of niet bijhoren, het zijn allemaal herkenbare ingrediënten van ‘Froekje & Mies’.

In dit deel krijgen Froekje en Mies een nieuwe klasgenoot die hun vriendschap onder druk zet. Wordt Tessa hun nieuwe vriendin of drijft ze Froekje en Mies uiteen?

“Mies ligt op haar buik in bed muziek van haar favoriete zender Qmusic te luisteren. Ze kijkt eens om zich heen. Haar kamer is gezellig. Aan de muur en zelfs aan het plafond hangen allerlei posters uit de Tina.”

Een heerlijk boek voor jonge tienermeiden. De zeer herkenbare thema’s die Kuipers en Hovius aan de orde stellen, zullen zeker aanspreken! Bovendien is de schrijfstijl erg goed afgestemd op de lezersdoelgroep. Het boek is ingedeeld in Avi-leesniveau M5 dus geschikt voor meiden vanaf groep 5.

“Froekje staat haar fiets nog uit de heg te sjorren. De voorvork staat krom, het wiel kan niet eens meer draaien, er hangen een paar spaken los en haar voorlicht ligt aan gruzelementen. Ze krijgt haar fiets haast niet mee en moet het voorwiel optillen tijdens het lopen.”

De afwisseling in humoristische en spannende gebeurtenissen is uitstekend in balans. Zeker ook vermeldenswaardig zijn de prachtige illustraties van de hand van Alvin Silvrants. Wat een leuke stijl!

“Mies heeft een raar gevoel in haar buik. Froekje was echt teleurgesteld. En zijzelf heeft haar zin doorgedreven. Wat moet ze nou? moet ze toch naar Froekje gaan en Tessa afbellen? Dat kan nu toch ook niet meer?”

Kortom, ik beveel dit meidenboek met genoegen aan en ik ben ervan overtuigd dat deze serie een succes zal worden.

Over de auteurs

Sandra Kuipers (1973) en Mireille Hovius (1975) werken sinds juni 2014 samen aan hun schrijfcarrière.

Uitvoering

Uitgeverij Noordzee

ISBN10 949234307X

ISBN13 9789492343079

Hardcover

www.kuipershovius.nl

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing en boekrecensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.