Fleur en Robert – De ultieme wraak


In een loods nabij een jachthaven op de linkeroever van Antwerpen wordt Janine Jacobs verkracht en vermoord. Inspecteur Fleur Avonture krijgt de zaak toegewezen en ziet zich voor een bizarre taak gesteld.

Een van de personages in ‘De ultieme wraak’ is Erwin. Erwin viel als kind ten prooi aan een drietal mannen. Deze mannen, destijds nog jonge jongens, waren de zonen van de toenmalige psychiater van Erwin. Erwin heeft zich ontwikkeld tot een psychopathische schizofreen die zich ten doel heeft gesteld om wraak te nemen op diegenen die hem als jonge jongen seksueel hebben misbruikt of daaraan hebben meegewerkt. Hij manipuleert de drie zonen van de psychiater die overigens geen idee hebben wie hij is.

“Fleur was naast Volders gaan staan, zodat ze het scherm kon zien. Verdorie, Erwin is een alias voor ….., mijn ontdekking is juist. Hij is een koele moordenaar, en daar is de link met mevrouw Jacobs.”

Robert is de echtgenoot van de vermoorde Janine. Robert heeft een succesvol en professioneel opsporingsbedrijf. Hij gaat, los van het politieonderzoek, ook zelf op zoek naar de verkrachters en de moordenaar van zijn vrouw.

“De moordenaar hield zich enkel bezig met zijn slachtoffer, bleef staan, richtte zijn wapen en vuurde drie keer. Het slachtoffer werd drie maal in de rug geraakt, haar mooie lichaam was een lijk voor het de grond raakte.”

Inspecteur Fleur Avonture heeft niet alleen een lastige moordzaak op te lossen, maar ze kampt bovendien met haar gevoelens voor Robert, de weduwnaar. Deze gevoelens beletten haar echter niet om, samen met haar collega’s, een verrassend en dodelijk complot bloot te leggen.

“Een laatste keer keken de ogen van Wim in die van zijn beul, om dan langzaam alles donker te maken, een fractie van een seconde later ontsnapte de laatste lucht via zijn neus.”

‘Fleur en Robert, de Ultieme wraak’ is deel één van een trilogie.

Vanroy heeft een goed verhalend vermogen en hij bouwt de spanning prima op. Bovendien heeft hij zijn personages prima gekarakteriseerd. Hij weet alle karakters prima uit de verf te laten komen en vooral bij de schizofrene Erwin is dat knap!.

Zijn schrijfstijl en taalbeleving laten echter te wensen over en het Vlaamse woordgebruik –dat zonder meer charmant zou kunnen zijn in bescheidener vorm- is in dit geval iets teveel van het goede. Zeker wanneer de auteur de ambitie heeft ook de Nederlandse markt te veroveren.

Kortom, een stevige redactieronde voor een tweede druk en/of volgend boek verdient zonder meer aanbeveling aangezien deze auteur qua verhalend vermogen, zeer zeker potentie heeft.

Over de auteur

Vanroy (1966) komt uit een gezin van zes kinderen en groeit op in Mechelen. Vanroy is getrouwd, vader van vier dochters en grootvader van twee kleindochters en een kleinzoon.

Uitvoering

Uitgeverij Boek-Scout

ISBN 978-94-0223-194-6 / 9789402231946

Paperback, 200 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.