Felix de stationskat


‘Felix, stationskat’ is bij uitstek een boek voor kattenliefhebbers. Het boek gaat over een ploeg medewerkers die, in navolging van enkele andere treinstations, zich hard maken voor het plan een stationskat ‘in dienst’ te nemen. Na een lange lobby, is het dan eindelijk zover: Kitten Felix arriveert in Huddersfield!

“Gerustgesteld door Gareths aanwezigheid draaide Felix zich weer om naar het perron en ging in de deuropening zitten. Ze nam de tijd om alles in zich op te nemen, bewoog haar kopje van links naar rechts om te kijken wat er allemaal te zien was.”

Het boek staat vol aardige gebeurtenissen, hartverwarmende reacties en anekdotes en de lezer –mits kattenmens- zal Felix beslist in zijn hart sluiten. Felix heeft beslist haar voorkeuren en bouwt een bijzondere band op met de mensen die zij een relatie met haar waardig vindt en brengt pendelaars en stationsmedewerkers bij elkaar. Felix sluit alleen vriendschap met diegenen die zij daartoe uitkiest, zelfs met de baas, die in eerste instantie tegen het idee van een stationskat was. Felix troost jonge weglopertjes en is een vertrouwd gezicht voor terugkerende passagiers. Welk klein drama zich ook op het station ontvouwt, iedereen weet dat Felix de mensen weer bij elkaar brengt.

“In de drie jaar dat Felix er nu werkte, had ze zichzelf opgewerkt tot leidinggevende van alle afdelingen, dus was het niet meer dan logisch dat Chris werd voorgesteld aan de collega die hem nauwlettend in de gaten zou houden. Als Felix er zin in had, kon ze heel nieuwsgierig zijn naar alle aspecten van het werk op het station en had ze genoeg geduld om alles te volgen. Wanneer ze daarmee bezig was, leek ze een stapje bij haar collega vandaan te doen, alsof ze op het punt stond nauwgezet aantekeningen te maken op een (heel goed verborgen) klembord.”

Feitelijk kabbelt het verhaal van Felix rustig voort van anekdote naar anekdote, maar is, ondanks dat er geen grote gebeurtenissen de revue passeren, een uiterst amusant en hartverwarmend boek geworden. De lezer leert niet alleen kat Felix goed kennen, maar ook de medewerkers van station Huddersfield en diverse –regelmatige- reizigers. Moore presenteert de belevenissen van Felix in een uiterst plezierige schrijfstijl en in het midden van het boek staan een aantal foto’s van Felix, al dan niet met enkele van haar vrienden. Want ja…… Felix bestaat echt en heeft zelfs een eigen Facebookpagina!

Over de auteur

Kate Moore is een Britse bestsellerauteur met diverse prijzen op haar naam. Zij schrijft in verschillende genres en heeft meerdere titels op de bestsellerlijst van de Sunday Times gehad. Moore werd geboren in Northampton en groeide op in Peterborough. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Warwick. Voordat ze fulltime auteur en freelance redacteur werd, was ze hoofdredacteur bij Penguin Random House UK.

Uitvoering

Uitgeverij HarperCollins

ISBN:  9789402762068 , 9789402708196

Paperback, 281 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.