Felicia heeft altijd geluk


Je zal toch maar áltijd geluk hebben! Dat moet toch heerlijk zijn zou je zeggen? Toch is het voor Felicia wel degelijk een probleem. Ze kan er namelijk nooit over meepraten wat het betekent om eens ‘vette pech’ te hebben, net als iedereen. Want ja: Felicia woont in een leuke buurt met allebei haar ouders, die overigens nog altijd dol op elkaar zijn. Ze heeft pas nog een prijs gewonnen tijdens een danswedstrijd, ze is nooit ziek en ze heeft nog

nooit een arm of been gebroken. Zelfs haar naam betekent ‘geluk’. Haar liefste wens is dat ze ook eens een keer pech heeft.

Felicia heeft altijd geluk is een origineel boek voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Auteur Judith van Helden hanteert, bij het vertellen van dit leuke verhaal, een fijne, vlotte schrijfstijl die de doelgroep ongetwijfeld bijzonder zal aanspreken. Datzelfde geldt overigens voor de heerlijke, humoristische situaties waar Felicia, door haar jacht op ‘pech’, in terecht komt. Van Helden weet zich heel goed te verplaatsen in de ‘tienergeest’ en dat maakt de beschreven belevenissen van het hoofdpersonage zo ontzettend grappig dat je er zelfs als volwassene met regelmaat om zit te grinniken.

“De afgelopen dagen had ik allerlei dingen geprobeerd. Ik had aardappels geschild voor mijn moeder. Die snijdt zich daarbij regelmatig in haar vingers. Maar ik natuurlijk niet. Daarna hielp ik mijn vader bij het verslepen van een paar zware tuintegels. Mijn vader liet er een op zijn voet vallen en heeft nog steeds een blauwe teen. Ik heb niks.”

De keuze van het lettertype en het feit dat Van Helden ervoor heeft gekozen om Felicia haar verhaal zelf te laten vertellen (eerste persoon), maken het geheel nog aansprekender. Wat overigens ook niet onvermeld mag blijven zijn de passende en uiterst leuke illustraties van de hand van Iris Boter die het verhaal van Van Helden kracht bij zetten.

Kortom, een kinder-/jeugdboek dat geschreven is in de geest van deze tijd en vanuit de beleving van de doelgroep.

De auteur

Judith van Helden (1979) is docent op een basisschool en schrijft kinderboeken. De verhalen die zij voor haar eigen kinderen verzon, leidden uiteindelijk tot haar eerste publicatie, Sam en Sara (2006). Inmiddels heeft Van Helden elf boeken geschreven, waaronder een serie verhalen over de Slimbo’s en de Smaakmakers-reeks.

Uitvoering

Uitgeverij Buddy Books

ISBN: 9789087820688

Hardcover, 200 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.