Familiegeluk 1


Lisette leidt met haar jeugdliefde Mark een rustig leven in Den Haag. Aan die rust komt echter een abrupt einde wanneer Lisette’s moeder (Eline) komt te overlijden. Eline vraagt op haar sterfbed aan haar dochter een oud adresboekje op te zoeken. Het verzoek prikkelt Lisette’s nieuwsgierigheid en ze voldoet aan het verzoek. Met dit boekje komt ook een goed bewaard geheim boven tafel. Een gebeurtenis in het leven van Eline van vijftig jaar geleden.

“Luister, ik snap dat je de dood van je moeder een plek moet geven. En ik snap ook dat dat tijd kost. Maar als je van elk ding wat je van haar tegenkomt een studie gaat maken, dan ben je nog wel even bezig.”

Sevenstern hanteert een fijne, vlotte schrijfstijl en het feit dat het verhaal wordt verteld vanuit de eerste persoon draagt ertoe bij dat de lezer zich dicht bij de hoofdpersonages waant. Het verhaal zelf kent een prima (spannings)opbouw en de dialogen zijn van een fijne natuurlijkheid. De personages, zowel de hoofdpersonages als de zogenaamde figuranten, komen goed uit de verf. Met de sympathieke Lisette zal menigeen zich kunnen identificeren, in tegenstelling tot de minder aimabele Mark. Mark is echter, als tegenpool van Lisette, wel een interessant personage. Enkele flashbacks geven extra informatie over hetgeen is geweest en zijn op uitgekiende wijze in het verhaal opgenomen.

Tijdens haar zoektocht wordt Lisette tegengewerkt door iemand die kennelijk niet wil dat het goed verborgen gehouden geheim aan het licht komt. Wie deze persoon is, weet Lisette echter niet. Ook de relatie tussen Lisette en Mark lijdt onder de speurtocht van Lisette. Is het dat allemaal waard? Je leest het in Familiegeluk.

“Dat denk jij. Linda’s stem klinkt scherp. Maar ze vinden allemaal dat je er te geobsedeerd mee bezig bent. Wat nu, als ze besluiten dat het genoeg is geweest en een van hen die papieren bij Harrie ophaalt, voordat jij de kans krijgt ze in te zien en je nog meer dingen in je hoofd te halen?”

Familiegeluk is het debuut van Sevenstern. Een debuut waar een belofte naar nog meer mooi werk in schuilt. De auteur is weliswaar al geruime tijd actief als blogger, maar het schrijven van een thriller is toch van geheel andere aard. Gezien de kwaliteit van dit debuut mag worden aangenomen dat we nog veel van deze Haagse nieuweling zullen horen.  

Kortom, de titel Familiegeluk doet wellicht denken aan een roman in het feelgood-genre, maar het is een boeiende thriller met een goed gedoseerde spanningsopbouw.

Over de auteur

Familiegeluk is het debuut van communicatiespecialist en blogger Barbara Sevenstern (1969). Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont zij in Den Haag.

Uitvoering

Uitgeverij Crime Compagnie

ISBN: 9789461093974

Paperback, 366 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Familiegeluk