‘Ego’: verrast en zet aan tot nadenken!


Het boek
Ego’ vertelt het verhaal van Olivia, haar strijd en haar zoektocht naar zichzelf. Olivia en haar man Duuk gaan volkomen tegengesteld om met het dramatische verlies dat zij te verwerken krijgen. Dat dat een verwijdering teweeg tussen de twee teweegbrengt is evident. De relatie wordt nog ingewikkelder wanneer Olivia en Duuk gaan werken voor Diego en er een wederzijdse aantrekkingskracht blijkt te bestaan tussen Olivia en Diego.

Ondanks de verwarrende en erotische gevoelens voor haar werkgever, gaat Olivia op zoek naar zichzelf. Zij richt zich op die kant van haar eigen wezen dat gevoelig is voor verleiding en genotzucht en een onbevredigende hang heeft naar acceptatie. Kortom, ze besluit de strijd met het ego aan te gaan.

De confrontatie met zichzelf en het leven en de mysterieuze lustmoorden die haar op haar pad lijken te achtervolgen, haar afwijkende seksuele behoeften en de staat van de wereld in de zomer van 2014, zorgen ervoor dat de rauwe menselijkheid haar spirituele zoektocht bijna laat verdampen. Maar, gebeurt dat werkelijk en zwicht Olivia voor de charmes van haar werkgever of slaagt zij erin haar huwelijk met Duuk een tweede kans te geven? Lees het in ‘Ego’ van Nadine Barroso.

Visie van de recensent
Barroso verrast en zet aan tot nadenken. Ze wekt empathie voor haar hoofdpersonage – Olivia – waardoor je met haar meeleeft. Barosso gaat op uiterst knappe wijze van rauwe werkelijkheid naar liefdevolle en erotische emoties en van verwarring naar overtuiging.
Zonder pathos en sentimentaliteit schrijft Barroso over dat ingewikkelde ‘ding’ dat wij allemaal met ons meedragen en waardoor wij ons zo dikwijls laten leiden; het Ego.

De inzichten die zij Olivia laat uitspreken, zijn ware juweeltjes. Als uw recensent kan ik vanzelfsprekend niet teveel ‘weggeven’, maar een tweetal van deze briljantjes, wil ik graag met u delen:
‘Wanneer je jouw gehechtheid aan je eigen oordeel over anderen durft los te laten, leer je dat het oordeel van anderen over jou ook geen waarde heeft.’
‘Als je niet in vervoering kunt raken van deze sterrenhemel, het gezicht van een lachend kind of de ruisende zee, dan kijk je niet echt. Als je echt kijkt is het buitengewoon.’

Welnu, overtuigd van het feit dat de debuutroman ‘Ego’ van Nadine Barroso een aanrader is?
Over Hanneke Tinor-Centi

Over uw recensent
Hanneke Tinor-Centi (1960), communicatiemanager. Specialismen: het schrijven van teksten voor (nieuwe) media, SEO, content marketing, online redactie, het analyseren van identiteit versus imago, adviseren, marketingcommunicatie, taalvaardigheid, plannen en organiseren, kennis van (social)media en communicatietechnieken.

Uitvoering
Paperback, 236 pagina’s
Uitgeverij Aspekt
EAN: 9789461538925


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.