Een teken van liefde


Een teken van liefde is het laatste verhaal in de Bilan reeks. De boeken uit deze reeks zijn losstaande verhalen. In dit laatste deel van de reeks is Nadine het hoofdpersonage. Haar vertrouwde leven valt in duigen en Nadine heeft dringend geld nodig om opnieuw te kunnen beginnen. Wanneer ze een personeelsadvertentie onder ogen krijgt die feitelijk te goed lijkt om waar te zijn, reageert ze. Ondanks het waarschuwende stemmetje dat haar zegt dat wanneer iets te mooi lijkt, het dat ook meestal is. Een bijzonder goed salaris en een onderkomen in een luxe hotel in de Amsterdamse binnenstad, leggen het stemmetje snel het zwijgen op.

Het bewuste hotel is afgehuurd door de groep Paz, een gezelschap waar een mysterieus sfeertje omheen hangt. Tijdens het kennismakingsgesprek in het hotel worden haar twijfels al snel weggenomen door de aantrekkelijke Aiden. Is het naïef of juist dapper dat Nadine deze nieuwe, vreemde wereld instapt?

“Op de gang blijft ze nog even tegen de dichte kamerdeur aan staan. Het liefst zou ze teruggaan, want ze heeft nog nooit eerder zo naar een man verlangd. Ze knijpt haar ogen even dicht en probeert zich te concentreren. Aiden is zo open en eerlijk, maar er zijn ook nog zoveel onduidelijkheden. Ze heeft nog zoveel vragen. Wat houden ze geheim in kamer 328? En waar was hij gisteravond? Ze neemt een besluit en duwt de deur met een zwaai weer open.”

Een teken van liefde is een heerlijke romantisch verhaal waarin het hoofdpersonage haar doel nastreeft en de liefde najaagt. Een verhaal met een fijn vleugje erotiek dat de auteur prikkelend en smaakvol weet te verwoorden. Van Zuijlekom hanteert overigens sowieso opnieuw de haar zo eigen vlotte, warme schrijfstijl die uitstekend past bij de verhalen die zij vertelt. Haar personages zijn aansprekend en weet ze uitstekend te karakteriseren. Ook haar dialogen zijn van een vanzelfsprekendheid die de lezer het gevoel geeft getuige te zijn van de gesprekken.

Dat klinkt allemaal wellicht heel luchtig, maar de boeken uit deze reeks zijn zeker geen niemendalletjes. Van Zuijlekom legt heel wat diepgang in haar boeken, terwijl het toch plezierig blijft lezen en dat is knap. Dikwijls is het óf het een óf het ander. Diepgang of luchtigheid. Deze auteur weet die twee op intelligente wijze te combineren waardoor haar boeken door een ruim lezerspubliek omarmt worden.

Over de auteur

Annette van Zuijlekom – de Zeeuw schreef eerder de trilogie De legende van Bilaneiland en Revolutie. Ze woont met haar gezin in een klein dorpje in Drenthe. Meer weten over deze auteur? Bezoek dan haar website www.zara4.life

Uitvoering

Uitgeverij Zara4Books

ISBN:  9789083056814

Paperback, 420 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.