Educated drug dealer 1


Met haar ‘Educated drug dealer’ biedt Ellen Kruize Kok een kijkje in het leven van de apothekersassistente. Lades vol doosjes, vitrines vol tubes, witte jassen en een mysterieuze sfeer… de apotheek. Van lotions voor waterpokken tot gefluisterde vragen om Viagra. Een boek vol schrijnende, sappige ervaringsverhalen. Niet geromantiseerd, maar gewoon zoals het er aan de andere kant van de balie aan toe gaat.

“Ik deinsde achteruit. Hij liep vloekend de apotheek uit. Ik belde meteen de huisarts dat hij onderweg was. Ik had geen idee wat hij daar ging doen en een waarschuwing was wel op zijn plaats. Mijn benen trilden en ik balde mijn vuisten. Die middag was ik even niet meer in staat patienten aan de balie te helpen.”

In een plezierige en beeldende schrijfstijl en met een fijne indeling van korte hoofdstukken, presenteert Kruize Kok de wereld van een apothekersassistente en …. die wereld is verre van saai. Het boek bevat niet alleen haar eigen ervaringen, maar ook die van haar collega’s en, daar waar ze voorkomen, worden medische termen verklaard.

Die beeldende schrijfstijl die de auteur van dit boek hanteert, maakt dat je werkelijk het gevoel hebt met haar mee te lopen in de apothekersomgeving. Je ziet, je voelt en .. je ruikt. Het opent je ogen voor het feit dat het vak van apotheker(sassitente) veel meer is dan doosjes uit een laatje trekken.

Kortom, een boeiend en amusant boek dat zeker het lezen waard is.

Over de auteur

Ellen Kruize Kok begon in 2005 als apothekersassistente. Sinds 2015 schrijft ze. Haar grote droom was om ervaringsverhalen uit de apotheek te delen met het grote publiek, die droom komt nu uit!

Uitvoering

Uitgeverij E & E

ISBN: 978908316671

Paperback, 197 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Educated drug dealer

  • Ellen

    Hartelijk dank voor deze prachtige boekrecensie. Met heel veel liefde voor mijn vak heb ik dit boek geschreven. Het was heel spannend om uit te geven, maar het was het waard. En deze reactie maakt het nog een beetje mooier. Hartelijke groet, Ellen