Doolhof van verraad – Sterre Carron


‘Doolhof van verraad’ is het tweeëntwintigste deel in de Rani Diaz reeks van de onvolprezen Sterre Carron. De delen zijn uitstekend los van elkaar te lezen omdat elk nieuw boek in deze reeks een nieuwe case behandelt en derhalve een op zichzelf staand verhaal is. Natuurlijk herkennen de trouwe fans, waarvan Carron er velen heeft, de vaste personages, maar die worden op intelligente wijze, en precies voldoende, ook aan de nieuwe lezers gepresenteerd.

‘Doolhof van verraad’ begint met een cold case van twintig jaar eerder: de moord op Phoebe, de vriendin van het nieuwste teamlid, Amy. Wanneer, op een stormachtige nacht, de rust in Mechelen wordt verstoord door de brute moord op Sade, een tiener met Haïtiaanse roots, heeft het er, in elk geval voor Amy, alle schijn van dat de zaak iets met haar en haar vermoorde vriendin Phoebe te maken heeft. Destijds was Amy ervan overtuigd dat het toenmalige vriendje van haar vriendin, de moord op zijn geweten had, maar is dat ook zo?

Het onderzoek wijst uit dat er inderdaad een link te leggen is tussen heden en verleden én met Amy, maar dat brengt hen niet dichter tot de dader. Terwijl Rani en haar teamleden alles op alles zetten om de zaak op te lossen, zijn er verontrustende aanwijzingen dat de moordenaar een volgend slachtoffer in het vizier heeft en belanden ze in een doolhof van verraad …

Haar heerlijke schrijfstijl en symphatieke personages, waarvan het persoonlijke leven zich kleurrijk vermengt met de spannende cases, de perspectiefwisselingen en de spanningsboog die nergens inboet, maken de boeken van Carron tot een genot voor elke thrillerliefhebber. Carron behoort tot de top van de Nederlandstalige thrillerschrijfsters. Van haar hand verschenen reeds eenentwintig thrillers in de Rani Diaz-reeks. In 2023 werd ze genomineerd voor de oeuvreprijs ‘De Max Gouden Vleermuis’.

Opnieuw slaagt Carron erin om haar lezers van het begin tot het einde aan de bladzijden gekluisterd te houden en het mysterie pas heel laat in het verhaal te onthullen. De koningin van de plottwists en verrassende finales, zó zou ik deze bestsellerauteur met genoegen bestempelen.

Over de auteur

Sterre Carron (1957) is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Uitvoering

Phoenix Books

ISBN: 9789464789157 9789464789232

Paperback, 397 pagina’s

Over Hanneke van de Water Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer, uitgever en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.