Dodelijke cocktail


Na ‘Ego’, ‘Ken mij niet’ en ‘Verraderlijk spel’ komt auteur Nadine Barroso nu met een spetterende thriller over vijf vrijgezelle vriendinnen die voor een heerlijke zomerse vakantie naar Italië gaan. Er keren er echter maar vier huiswaarts….

Twintig jaar lang proberen de vier overgebleven vriendinnen het geheim dat hen verbindt, te vergeten, maar wanneer er plotseling oude ansichtkaarten opduiken, brengt dat alle nare herinneringen weer boven. De boodschap is duidelijk: degene die achter het versturen van de kaarten zit, wil dat de vriendinnen terugkeren naar de vakantieplek van weleer.

De vier vrouwen gaan opnieuw naar Italië, waar het mysterie zich langzaam ontvouwt, maar dat gebeurt niet zonder slag of stoot.

Barroso ziet kans om het verhaal uitstekend en met precisie op te bouwen. De spanning stijgt en diverse plotwendingen zorgen ervoor dat je als lezer lange tijd geen idee hebt waar de gebeurtenissen je naar toe leiden. Een intrigerende spanningsopbouw, de perspectiefwisselingen, vlotte schrijfstijl, soepele sprongen heen en weer in de tijd en frisse, natuurlijke dialogen houden je aan de pagina’s gekluisterd.

Maar dat is nog niet alles, want waar Barroso vooral met verve in slaagt is de karakteriseringen van haar personages. Gedoseerd leer je de meisjes, later vrouwen, goed kennen. Elk met hun kenmerkende karaktereigenschappen, hetgeen uiteraard voor de nodige frictie zorgt. Uitstekend gedaan!

De enige tip die ik de auteur zou willen meegeven is, zeker gezien het boek geen al te dikke pil is, bij een volgend boek de omgeving, ofwel het decor waartegen het verhaal zich afspeelt, iets meer aandacht te geven. Dat zou bovendien een fijne afwisseling zijn in het hoge tempo waarin het verhaal zich voltrekt.

Maar, ondanks dat, is ‘Dodelijke cocktail’ een verrukkelijke thriller die vooral de vrouwelijke lezer zeker zal bekoren!

Over de auteur

Nadine Barroso (1981) debuteerde in 2016 met haar roman ‘Ego’. Daarna verschenen ‘Ken mij niet’ en ‘Verraderlijk spel.’ Barosso’s thrillers kenmerken zich door haar vlotte schrijfstijl en uitgekiende spanningsopbouw.

Uitvoering

Uitgeverij De Crime Compagnie

ISBN: 9789461097453 9789461097620

Paperback, 300 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer, uitgever en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.