De zingende ezel


De zingende ezel verhaalt over Donkie, een ezeltje dat kan … zingen! Donkie en zijn baasje Trankiel hebben een fijn leven samen op het boerderijtje van Trankiel.

Zo nu en dan, wanneer Trankiel teveel groente en eieren heeft om zelf op te eten, gaan ze samen naar de markt in een dorp verderop. Op een dag komt kermisbaas Fidelio Bedotti langs het boerderijtje. Wanneer hij hoort hoe mooi Donkie kan zingen, wil hij de ezel van Trankiel kopen. Die weigert, want zijn Donkie is niet te koop. Bedotti geeft echter niet op…en een spannend avontuur begint …

“Donkie had werkelijk een prachtige zangstem, maar praten kon hij niet want hij was en bleef een gewone ezel, die trouw het karretje trok als ze weer eens naar het dorp gingen. Onderweg zong hij het hoogste lied, maar eenmaal in het dorp bleef hij stil in een hoekje wachten tot ze weer naar huis gingen. Donkie was verlegen tussen al die mensen en geen haar in zijn staart zou er maar over denken om hier te gaan zingen.”

De zingende ezel is een verrukkelijk kinderboek voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. Een verhaal dat alles bevat wat het voor de doelgroep aantrekkelijk maakt: de hartverwarmende Donkie, zijn lieve baasje, de gemene kermisbaas en de spannende wending die het verhaal krijgt wanneer Donkie gescheiden wordt van zijn geliefde Trankiel en zijn vertrouwde omgeving.

Reichenbach weet zijn schrijfstijl uitstekend aan te passen aan zijn jonge doelgroep en zelfs als volwassene kan je niet wachten op een (hopelijk) goede afloop. De prachtige illustraties van Wilma van den Bosch maken het geheel onweerstaanbaar.

De auteur

Paul Reichenbach is uitgever, redacteur, schrijver van (kinder)boeken en stripscenario’s, ghost writer en verhalenbundels. Daarnaast begeleidt hij (beginnende schrijvers bij het schrijven en uitgeven van een eigen boek, van idee tot gedrukt exemplaar.

Uitvoering

Uitgeverij PeAr Productions

ISBN: 9789078718376

Hardcover, 48 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.