De tweede vrouw


De hoofdrollen in De tweede vrouw zijn weggelegd voor Gregoor en Jessica. Gregoor is een enigszins contactarme man wiens vrouw anderhalf jaar eerder spoorloos verdween. Wanneer Gregoor zich op het pad van de datingsites begeeft, ontmoet hij na diverse speeddates die op niets uitlopen, Jessica. Jessica moet het ‘afleggen’ tegen de herinnering aan Anette, maar toch zet hij de relatie voort. Het stel gaat samenwonen in de bungalow van Gregoor in Garderen.

“Gregoor keek zijn woonkamer rond en zag dat er van alles was veranderd. Er stonden bloemen op tafel die overduidelijk nep waren, de vitrinekast was gevuld met allerlei kitscherige prullaria zoals dolfijnbeeldjes en bloemige porseleinen serviesonderdelen en ze had zijn schemerlampje vervangen door de hare waar franje en nepkristalletjes aan hingen.”

Natuurlijk heeft Jessica het als laatste door dat Gregoor haar langzaamaan tracht te transformeren in Anette. Wanneer zij, voornamelijk door opmerkingen van de buurvrouw en Gregoors’ zus, doorkrijgt waar Gregoor mee bezig is, lijkt dit het einde van de relatie. Maar….laat Gregoor dat gebeuren en wat is er toch met Anette gebeurd?

“Arnold de Jong zag hoe Gregoor verstijfde toen hij vertelde dat er een lichaam was gevonden. Of in ieder geval wat daar nog van over was, maar zo zou hij het nieuws niet brengen.”

De tweede vrouw is weliswaar geen lijvige roman, maar Witte weet in de beperkte ruimte, de situatie prima te schetsen en de spanning knap op te bouwen. Bovendien krijgt de lezer een goed beeld van de belangrijkste personages in het verhaal. Haar schrijfstijl is toegankelijk en beeldend en haar dialogen zijn natuurlijk. Al met al een knappe prestatie.

Terwijl de vragen verder blijven kriebelen en knagen, neemt de auteur haar lezers mee richting een fijn uitgewerkt plot.

De tweede vrouw is het eerste verhaal binnen het thrillergenre voor Witte en ze bewijst daarmee eens te meer een veelzijdig auteur te zijn.

De auteur

Astrid Witte (1981) woont op Texel en debuteerde in 2016 met de jeugdroman Spiegelmeisje. Inmiddels heeft Witte vier jeugdboeken en twee liefdesromans op haar naam staan. Naast het schrijven van fictie, werkt Witte als freelance tekstschrijver en journalist.

Uitvoering

Uitgeverij Ellessy Crime

ISBN: 9789086604197

Paperback, 136 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.