Reizende poefjes


Reizende poefjes

‘Reizende poefjes’ vertelt het verhaal over Pol en Polleke Grasspriet. Wanneer de ouders van Pol en Polleke een weekje op vakantie gaan naar Italië, logeren Pol en Polleke bij hun oma. Hun oma is leuk. Zij is voor van alles ín en ze is ‘hip’.

Op enig moment schuift Pol de twee poefjes van oma tegen elkaar voor de open haard. Hij geniet van de warmte van de dansende vlammen in het haardvuur. En dan….ineens … vliegt Pol de lucht in en komt hij terecht in het land van koning Barbaro waar hij gevangen wordt genomen. Polleke gaat op zoek naar haar broer en komt in Luilekkerland terecht…

Pol weet te ontsnappen en samen met een reus en een vogel beleeft hij spannende avonturen. Vinden Pol en Polleke elkaar terug en loopt het allemaal goed af? Je leest het in ‘Reizende poefjes’.

“Ze strooide sterretjes over ons uit waardoor we steeds sneller gingen lopen. Bij het kasteel droeg ze ons over aan de koning en werden we zijn dienaars. De heks had ons omgetoverd in net zulke barbaren als de koning.”

‘Reizende poefjes’ is aan het brein van Van den Berg ontsproten door haar eigen kleinkinderen en dat merk je! Zij heeft een heerlijk kinderboek geschreven dat bol staat van het avontuur en waar menig kind enorm van zal genieten. Haar beeldende schrijfstijl zal kinderen zeker aanspreken en de fantasie die zij in haar vertelsels presenteert eveneens.

“De pegel valt in duizend stukjes, als kleine kristalletjes tussen de witte chocoladevlokken. Pol raaktt een sneeuwpop aan en pulkt een beetje met zijn vinger aan de sneeuw. Hij breekt een stukje af en stopt dat in zijn mond. Lekker, net een Magnumijsje. Hij neemt nog een stuk en kan niet meer stoppen.”

De afwisseling tussen spanning en enge gebeurtenissen wordt door de auteur uitgekiend afgewisseld door vrolijke elementen en zal er voor zorgen dat haar jonge lezers geboeid blijven.

“Dat had hij niet moeten doen, er komt een leger creepers tevoorschijn. Ze rennen recht op hen af. Het zijn groene monsters zonder armen die overal tegenop kunnen klimmen.”

Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken hetgeen leesbevorderend werkt en Van den Berg ziet kans om –zonder ook maar één moment belerend te zijn- fraaie thema’s voorbij te laten komen zoals vriendschap, samen doen en verliefd zijn. ‘Reizende poefjes’ is geschikt voor kinderen van circa 8 tot 11 jaar.

Over de auteur

Lieve van den Berg ontdekt haar liefde voor het schrijven al op de lagere school. Ze gaat echter werken als verpleegkundige en later op de activiteitenafdeling in een ziekenhuis.

Daar komt het schrijven weer naar boven. Ze ontwikkelt een boek voor geheugentraining dat tot op heden in veel verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gebruikt. Ondertussen schrijft ze dagboeken vol over van alles en houdt een blog bij over alledaagse dingen. Van den Berg maakt deel uit van een schrijfgroep, waarin de deelnemers intuïtief schrijven met behulp van opdrachten.

Uitvoering

Godijn Publishing

ISBN 978-94-92115-31-7

Paperback, 194 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.