De nieuwe liefde


De hoofdrol in De nieuwe liefde is weggelegd voor Mick. Mick is een veertiger en succesvol parlementair journalist. Onverwachts loopt hij tegen de vrouw van zijn leven aan. Een prachtige, gloedvolle, maar mysterieuze vrouw met wie hij een gepassioneerde relatie begint. Na een goed half jaar is ‘zij’ echter spoorslags verdwenen; Mick radeloos en met tal van vragen achterlatend. Hij gebruikt al zijn journalistieke skills om haar verblijfplaats en beweegredenen te achterhalen en komt erachter dat zij een ander, geheim leven leidt. Een leven waar Mick beslist niet in past. Hij doet zijn uiterste best haar uit zijn hoofd en hart te bannen. Op advies van een goede vriend schrijft hij zich in bij datingsite DNL en slaat aan het daten, waarbij hij diverse vrouwen treft die –schijnbaar- allemaal een dubbele agenda hebben. Een liefdevolle relatie zal hij langs deze weg niet vinden.

Wanneer Mick de sprankelende Groen Links fractiemedewerker Annechien ontmoet, vallen de twee voor elkaar en eindelijk lijkt Mick zijn leven weer op orde te krijgen. Hij is oprecht dol op de jongere Annechien, maar dan duikt zijn grote liefde weer op….

“Hallo Micky. Ik heb je gemist. Fijn dat er bent. Ze draaide zich om. Haar reebruine ogen met gouden glittertjes in de irissen fonkelden. Die warme, liefdevolle gloed deden hem het laatste jaar, de laatste twaalf maanden van zijn misère, vergeten.”

De nieuwe liefde kent diverse onderdelen. Zo is daar Mick als politiek verslaggever, met een fijne, uitgediepte politieke setting en achtergronden. Wanneer deze insteek op zichzelf zou staan, zou het een interessant, doch enigszins saai boek zijn. De verhaallijn van Mick en zijn mysterieuze, grote liefde zou –alleenstaand- een te bizar verhaal en Micks’ perikelen op de datingsite leveren solitair een te oppervlakkig verhaal op. Van Zwam weet echter deze bijzondere zienswijzen zó verrassend en intelligent aaneen te smeden dat het een boeiend en uiterst intrigerend geheel is geworden!

“Het kabinet Rutte I zat nu een half jaar in het zadel en de zes maanden stonden vooral in het teken van de bezuinigingen van achttien miljard euro waarvoor elk ministerie moest bloeden. De opwarming van de aarde was bij deze regeringsploeg, je zou haast zeggen onder leiding van Geert Wilders, geen issue meer, ook al was het de warmste maand sinds meer dan driehonderd jaar.”

De schrijfstijl van Van Zwam is bovendien boeiend en toegankelijk en past uitstekend bij het verhaal dat hij te vertellen heeft. Zijn dialogen zijn fris en geloofwaardig en de wijze waarop hij de omgeving schetst, maakt dat je de betreffende locatie voor ogen hebt.

Kortom, De nieuwe liefde is een heerlijk, eigentijds verhaal met spanning, romantiek en fijn uitgediepte personages. Aanrader!

De auteur

Van Erik van Zwam verscheen eind jaren negentig de roman Nachtschaduw. In die tijd werkte hij voor het televisieprogramma Nova als onderzoeksjournalist. Later maakte hij deel uit van de hoofdredactie van RTL Nieuws. Hij leidde geruime tijd de Amsterdamse televisiezender AT5 als directeur en hoofdredacteur. Momenteel werkt hij voor dagblad Trouw als redacteur Afrika en biodiversiteit.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 9789463652803

Paperback, 440 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.