De Kwartiermaker


‘De Kwartiermaker’ van Juul Williams laat zich het best omschrijven als een prachtig kleinood. Bescheiden van omvang, groots qua inhoud. Een kort, historisch verhaal in de prachtige schrijfstijl die Juul M. Williams -voor mij- zo eigen is.

Het verhaal speelt zich af in juni 1815 en gaat over een man die te paard voor Napoleons troepen uittrekt naar het noorden. Een kwartiermaker met een dubbele agenda, want behalve zijn eigen werk heeft hij nog een andere missie te vervullen. Een missie waar mensenlevens mee gemoeid zijn.

“Een dag zonder glimlach ook. Daar heeft hij eveneens een hekel aan, aan dagen zonder glimlach. En dat allemaal vanweg die gluiperd die hem niet alleen veel dichter op de hielen zit dan hij had verwacht, maar die ook nog eens is binnengedrongen in dat onvindbare gehucht daar in het bos en in de herberg die Marguérite vijf jaar terug had geeerfd van de oom en tante bij wie ze was opgegroeid.”

Het is knap om een zo compleet verhaal af te leveren in de beperkte ruimte die Williams zichzelf beschikbaar heeft gesteld en toch heeft dit intrigerende verhaal een duidelijke begin, midden en einde. In goede verhoudingen en zonder dat je als lezer het gevoel hebt dan het niet af is, want dat is het wel.

Het bescheiden formaat maakt dit boekje ook nog eens uitermate geschikt als geschenkje tijdens de komende feestmaanden. Want alleen de uiterst fraaie schrijfstijl van Williams is al een cadeautje op zich.

Kortom, ‘De Kwartiermaker’ van schrijftalent Juul M. Williams is een verhaal dat leest als een sprookje voor volwassenen; historische fictie met een verrassende twist.

‘De Kwartiermaker’ is in eigen beheer uitgegeven en derhalve rechtstreeks bij de auteur te bestellen (juul.m.williams@gmail.com). Het boekje telt 84 pagina’s en het ISBN luidt: 978-94-640-3439-4.

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.