De Caminomoord


Kai staat centraal in ‘De Caminomoord’. Wanneer Kai wordt gebeld door zijn broer Wilco, negeert hij diens telefoontje. Hij is druk aan het werk en de broers hebben elkaar al geruime tijd niet gesproken als gevolg van een bekoelde relatie. Diezelfde avond staat er een politie-inspecteur bij Kai voor de deur die hem het nieuws komt brengen dat zijn broer, die in Spanje de pelgrimsroute de Camino liep, met messteken om het leven is gebracht.

Kai gaat naar Spanje en heeft alleen maar vragen. Waarom liep zijn broer deze lange tocht? Wie was de vrouw die hem vergezelde? En wat had Wilco hem willen zeggen? De politie is niet blij met zijn initiatief en op enig moment komt hij zelfs als verdachte in beeld, vanwege enkele dramatische gebeurtenissen uit het verleden.

Bij de verbeten jacht op de moordenaar loopt Kai zelf ook gevaar en vallen er nog meer doden terwijl de Rotterdamse recherche in het duister tast. Moet de moordenaar in zakelijke kring worden gezocht of in de privésfeer vanwege het roerige liefdesleven van zijn broer? Nadat Kai, geholpen door de kordate brigadier Meyra, uiteindelijk achter de identiteit van de moordenaar van zijn broer komt, geeft deze zich niet zomaar gewonnen.

“Meyra liep in gedachten verzonken terug naar haar werkplek. Ze baalde van de trage voortgang van het onderzoek en nam zich voor morgenochtend vroeg Sylvia na te trekken. Heel even overwoog ze om daar al direct mee te beginnen. Alleen viel ze om van de vermoeidheid door het idioot vroege tijdstip waarop haar werk vandaag was begonnen.”

Legerstee gunt de lezer in eerste instantie een blik in het verleden, hetgeen een aardig beeld geeft van hetgeen zich destijds heeft afgespeeld. Je bent als lezer ook direct geprikkeld door dit startschot. Een intelligente constructie die zich ook verder voortzet. De personages zijn bovendien goed gekarakteriseerd en de dialogen zijn zeer geloofwaardig. De auteur hanteert een fijne, vlotte schrijfstijl en een verzorgd taalgebruik.

“Paul Horsten keek verstoord op van de papieren op zijn bureau. Langzaam en met een norse blik in zijn ogen kwam hij uit zijn bureaustoel omhoog. Gecombineerd met zijn lengte van een meter negentig en een gewicht dat de honderd kilogram ruim was gepasseerd, voelde Kai zich direct geïntimideerd. Hij vermande zich en stapte op de man af die Wilco zo in het nauw had gedreven.”

Legerstee weet, door middel van de diverse personages die hij ten tonele voert, zijn lezers geruime tijd in het ongewisse te laten, maar dat prikkelt des te meer om er, samen met Kai, achter te komen wat er met diens broer is gebeurd. De spanningsboog wordt op die manier uitstekend gedoseerd opgebouwd en de auteur neemt zijn lezers mee richting een verrassende en boeiende finale.

Over de auteur

Gerard Legerstee (1956) groeide op in Rotterdam. Hij heeft veertig jaar in de financiële sector gewerkt. In 2013 ontdekte Legerstee het plezier in het schrijven van boeken en voltooide hij zijn eerste manuscript.

Uitvoering

Uitgeverij Elikser

ISBN: 9789463653909

Paperback, 301 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.