Coup de Foudre


Het hoofdpersonage in ‘Coup de Foudre’ is Katie Haver. Katie werkt in het theehuis in haar dorp en was lange tijd best tevreden over haar relatie met Max. Toch begint er een onrust te kriebelen. Er is een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar lijkt te roepen. Katie neemt een even roekeloos als ondoordacht besluit. Ze verruilt het slaperige dorp in voor de hippe, klassieke City of Lights.

“Ik luisterde naar de eerst nog stille straten na de regenhoos, die gauw weer bruisten van het harmonieuze leven. Een welkom geluid. In de badkamer veerde Stella op de tippen van haar tenen (een gewoonte na een jaar balletles in het buurtcentrum) en haalde haar make-up weg met Caro’s reinigingsdoekjes, om erna elke glimmende sierdoos en elk peperduur potje creme open te draaien en eraan te ruiken.”

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt Katie al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Gaat het haar lukken in de stad die zo anders is dan ze had verwacht? Weet ze de norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners te vermurwen? Katie zet in elk geval alles op alles om zich te bewijzen. Is het alleen de ruimtelijke lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of heeft het ook iets te maken met de charmes van de knappe dokter die plotseling op haar pad komt?

“Maar net als altijd dwaalde mijn blik naar het gebouw tegenover me, naar de gloeiende daktuin, waar de insecten de bloemen bezochten en daar… Ik kneep mijn ogen wat samen en ontdekte de contouren van een man. Eric. Mijn hart maakte een duikeling in mijn borst.”

Dat ‘Coup de Foudre’ een feelgoodroman is, blijkt overduidelijk uit bovenstaande omschrijving van het verhaal. Dat De Schepper wel eens zou kunnen uitgroeien tot een ‘grote’ in dit genre, wellicht niet. Hamley Books daagde de jonge auteur uit om, na enkele feelgoodnovelles en –verhalen, een roman in dit genre te schrijven. De Schepper ging deze uitdaging aan en daar was ‘Coup de Foudre’. Een heerlijk romantisch verhaal. Een boek waar de meest nuchtere lezer nog blij van zal worden.

De Schepper hanteert een soepele, eigentijdse schrijfstijl en weet haar personages uitstekend te karakteriseren. Natuurlijke dialogen en een verzorgd taalgebruik doen de rest. Daarnaast moet overigens beslist worden vermeld dat deze auteur de omgeving werkelijk uitstekend weet te schetsen. Nu is Parijs weliswaar de stad waar zij haar hart aan heeft verpand, maar dat wil nog niet zeggen dat je het beeld met woorden weet te schilderen. De Schepper kan dat. Je waant je werkelijk in het, tot de verbeelding sprekende, Parijs. Je zit op een terrasje met je koffie en croissant op een wiebelig ijzeren stoeltje in de schaduw van een plataan.

Kortom, Coup de Foudre is een verrukkelijk romantisch verhaal dat zal zorgen voor een aantal uur wegdromen in Parijs.

Over de auteur

Eline de Schepper (1994) is een Vlaamse auteur van Feelgood-verhalen. In 2021 debuteerde De Schepper met haar Feelgood-novelle ‘Stracciatella’, dat werd gevolgd door ‘Donuts en Frappuccino’.

Uitvoering

Uitgeverij Hamley Books

ISBN: 9789464510041

Paperback, 354 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.