Brainstorm


Eind 2013 kreeg Joke Goudriaan de diagnose hersentumor. De prognose bleek ook nog eens slecht. In een klap leek de toekomst kort. Joke en haar echtgenoot Jan, lazen op enig moment over de gunstige resultaten met hyperthermie in Duitsland. De artsen in Nederland waren sceptisch en de ziektekostenverzekering werkte niet mee. Joke besloot echter toch om de behandeling, die een combinatie is van chemotherapie en hyperthermie, te ondergaan en reisde enige tijd later naar de Helios-Kliniek in Hüls. Door de behandeling is de tumor kleiner geworden en is de situatie nu zo stabiel, dat Joke haar normale leven weer heeft kunnen oppakken.

Jan van Veldhuizen, de echtgenoot van Joke zegt: “Ik ben trots op de manier waarop Joke zich door deze periode heeft heen gevochten. In haar schrijfstijl liggen traan en lach vaak dicht bij elkaar. Ik hoop dat anderen, die in een dergelijke situatie verkeren, er hoop en moed uit zullen putten.”

“Eindelijk word ik naar de OK gebracht. Op het moment dat ik op de operatietafel stap schieten de tranen in mijn ogen. “Wij gaan heel goed voor u zorgen mevrouw”. Nou, daar ga ik vanuit. “ Als u aan iets prettigs denkt terwijl wij u in slaap brengen, wordt u ook met prettige gedachten wakker.” De realiteit is iets anders blijkt later.”

Goudriaan start op enig moment een weblog over haar leven en de behandelingen. Later zal ze haar blogs in eigen beheer –gebundeld- uitgeven. Niet veel later zag Bullseye Publishing de waarde van haar boek en gaf het opnieuw uit onder de titel ‘Brainstorm’.

“Gisteravond maakte ik al huilend de balans op: ik heb nu zeven chemokuren achter de kiezen, allemaal met vijf dagen pillen slikken. Soms heb ik wat meer en soms wat minder dagen nodig om op te knappen, maar zo’n drie dagen zijn er wel mee gemoeid. Dat is overigens behoorlijk weinig, dus wat klaag ik…?”

‘Brainstorm’ zal bij veel mensen een gevoel van herkenning oproepen en ondersteuning bieden. Het is zeker geen ‘campagne’ om andere geneeswijzen te promoten, maar Goudriaan wil wel veroorzaken dat mensen, die in een soortgelijke situatie verkeren, zich beseffen dat ze een keuze hebben en niet geheel klakkeloos te hoeven volgen wat de artsen aan behandelmethode voorstellen.

“Dit is de derde keer dat er gescand werd sinds het begin van de chemokuren. Iedere keer werd de tumor kleiner en ook nu was dat weer het geval. Eerlijk gezegd hadden we daar stiekem wel een beetje op gerekend. De arts vertelde dit nieuws met een grote lach op haar gezicht.”

Goudriaan beschrijft in haar boek niet uitsluitend het relaas van haar behandeling, maar ook hoe zij de draad van haar leven weer oppakt en ook dát zal veel mensen inspireren.

Over de auteur

Goudriaan ging, na het afronden van de HAVO, in de verpleging werken. Zij trouwde op jonge leeftijd met Jan van Veldhuizen en stopte met werken toen er kinderen kwamen. Toen de kinderen wat groter waren is Goudriaan weer gaan leren en ging zij werken als doktersassistente/praktijkondersteuner. Haar kennis houdt zij bij door middel van nascholing. Naast haar werk is Goudriaan graag sportief bezig; wandelen en fietsen zijn haar favoriete inspanningen. Meer ‘in rust’ zijn haar liefde voor lezen en fotograferen.

Uitvoering

Uitgever Bullseye Publishing

ISBN10 9789491920349

Paperback, 364 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent en boekrecensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.