Bovenscheidend Vermogen


Afbeeldingsresultaat voor bovenscheidend vermogen

Wat maakt bepaalde merken bijzonder en hoe komt het dat ze boven andere merken uitsteken? Volgens Adriaan Oomen is dat het Bovenscheidend Vermogen ofwel datgene waardoor en waarmee het ene merk zich positief onderscheidt van andere merken.

Oomen neemt in ‘Bovenscheidend Vermogen’ zijn lezers mee op een inspirerende reis en analyseert, aan de hand van tal van smeuïge, aansprekende en vaak uiterst herkenbare voorbeelden wat dat nou is, dat ‘bovenscheidend vermogen’.

“Bij het contact met een merk, bijvoorbeeld door het zien van het logo en de slogan, door een radiocommercial, een website, een medewerker aan de telefoon, een e-mail, een Facebook-pagina of wat dan ook, sla je in de loop van de tijd steeds meer associaties en gevoelens over dat merk op. Die worden gevoed door nieuwe contexten waarin het merk zich aan je presenteert, de setting in combinatie met de omgeving.”

Het boek van Oomen staat vol met tips en tools om je eigen merk eveneens bovenscheidend te maken. Na het lezen van weer zo’n aardig voorbeeld, denk je onveranderd: ‘ja, logisch’!

Zo werkt het met een groot deel van dit bijzonder aardige boek; je hebt het niet bedacht, maar wel herkend!

“Wat jouw verhaal ook is, het moet wel oprecht en authentiek zijn, niet een verzonnen glanzend vernislaagje en het moet anderen inspireren. Dat lukt als het mensen raakt, als ze erom moeten lachen of er een brok van in hun keel krijgen. Dan krijgen ze sympathie voor jouw merk en producten en willen ze je verhalen ook graag delen met anderen en willen ze jouw merk graag kopen.”

De auteur heeft een enthousiasmerende en vertellende schrijfstijl, waardoor je zijn schrijfsels opslurpt als een spons en je als het ware staat te trappelen om jouw merk ook bovenscheidend te maken. Oomen legt je haarfijn uit hoe je aansluit bij de behoeften van jouw klanten, hoe je je krachtig kunt onderscheiden en hoe jouw potentiele klanten een voorkeur ontwikkelen voor jouw product of merk.

“Om te zorgen dat mensen een voorkeur voor je merk ontwikkelen, dus om echt bovenscheidend te zijn, moet je je als merk niet alleen onderscheiden, maar moet je nog iets extra’s bieden: je moet mensen inspireren. Mensen die geïnspireerd raken door jouw merk, zijn eerder geneigd het te kopen, bijna onafhankelijk van de prijs. Ik durf te stellen dat hoe inspirerender een merk is, hoe minder de prijs ertoe doet.”

Wist je trouwens dat de doorsnee consument elke dag rond de drieduizend commerciële prikkels voor zijn kiezen krijgt? Ze zijn overal (denk hier niet al te lang over na..), in je badkamer, op je smartphone, in je keuken, langs de weg, op de radio…..overal!

Een mens zou stapelgek worden wanneer hij al die prikkels ook daadwerkelijk tot zich zou nemen. Wanneer jij jouw merk bovenscheidend wil maken is het dus zaak om wel tot die prikkels te behoren die doordringt tot het bewustzijn van de consument. Hoe je dat doet? Oomen legt je haarfijn uit hoe je relevant wordt voor jouw klant. Lees het in ‘Bovenscheidend Vermogen’!

De auteur

Drs. Adriaan Oomen is oprichter en mededirecteur van ADDFOCUS.  ADDFOCUS is gespecialiseerd in het ontwikkelen van het Bovenscheidend Vermogen van merken en producten. Oomen studeerde Communicatiewetenschappen met Marketing als specialisatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en later Master of Management & Organisation bij TIAS. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als marketeer bij PostNL (Productmanager), Reaal Verzekeringen (marketingmanager) en Rabobank Nederland (senior marketingmanager). Oomen schreef eerder het boek ‘Hebbes!’ dat in 2012 is verschenen.

Uitvoering

Futuro Uitgevers

EAN:  9789492221346

Paperback, 122  pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing en boekrecensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.