Borduren in het donker


‘Borduren in het donker’ is de nieuwe literaire novelle van Juul Martin Williams. Precies een jaar na ‘De Kwartiermaker’ komt deze auteur opnieuw met een fraai historisch verhaal.

‘Borduren in het donker’ speelt zich af in de nadagen van de Eerste Wereldoorlog. In de herfst van 1917 – na drie loodzware jaren in het veldhospitaal achter de loopgraven – is chirurg Alistair MacEwen volledig ingestort. Hij wordt opgevangen in een nabijgelegen chateau.

In de zomer van 1926 keert hij terug naar Frankrijk om Ghislaine te bezoeken; de vrouw die gedurende die laatste oorlogswinter voor hem zorgde. Ook in haar leven heeft de oorlog diepe sporen nagelaten. Al snel na aankomst blijkt dat dit weerzien ingrijpende gevolgen heeft voor hen beiden en aan hun leven voorgoed een andere wending zal geven.

‘Borduren in het donker’ is een aangrijpende verhaal over gewone mensen die zich staande houden in buitengewone omstandigheden. Met een scherp oog voor detail en psychologisch inzicht beschrijft historica Juul Martin Williams een van de meest dramatische keerpunten in de geschiedenis van de mensheid: de Eerste Wereldoorlog.

Kortom, deze novelle is opnieuw een literair hoogstandje van deze, in mijn ogen, zeer ondergewaardeerde auteur.

Over de auteur

Juul Martin Williams (Breda, 1959) studeerde geschiedenis, godsdienstwetenschappen en filosofie in Tilburg en Rotterdam. Zij werkte onder meer als counselor, keynote speaker, redacteur, copywriter, vormgever en koordirigent.

Juul schrijft sinds de brugklas poëzie, fictie en non-fictie in het Nederlands en het Engels. Zij recenseert voor Literair Nederland, beheert een eigen website en blogt geregeld op diverse social media. Haar gedicht ‘14 mei 1940’ werd in 2020 voorgedragen tijdens de herdenking van 80 Jaar Bombardement Rotterdam.

Momenteel werkt Juul aan een roman, een verhalenbundel en een opera. Verder worden er op haar initiatief stappen ondernomen om zowel ‘De Kwartiermaker’ als ‘Borduren in het donker’ te vertalen in het Frans.

Uitvoering

Uitgeverij Boekengilde

ISBN: 9789464910148

Paperback, 118 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.