Bloeddruppels als tranen


‘Bloeddruppels als tranen’ vertelt het verhaal over de 18-jarige Tristan. De toekomst ligt open voor de VWO-student. Hij slaagt glansrijk voor zijn exemen en wordt aangenomen bij een gerenommeerd accountantskantoor. Maar dan verandert alles. Tristan wordt geplaagd door twijfels die hem worden ingegeven door stemmen in zijn hoofd. Ze beheersen steeds meer zijn leven en vernietigen zijn veelbelovende vooruitzicht. Wanneer hij op enig moment bewusteloos langs de weg wordt gevonden, belandt Tristan in een psychiatrische inrichting, waar een langzame en moeilijke weg naar herstel begint. ‘Bloeddruppels als tranen’ is een roman over genialiteit en waanzin, innerlijke stemmen en het verlies van een veelbelovende toekomst.

De Ruiter heeft voor een beladen onderwerp gekozen, maar gaat daar respectvol mee om. Hij weet de jonge Tristan goed te karakteriseren en de worsteling van de jongeman fraai op te bouwen. Zijn schrijfstijl is zeer toegankelijk en de opbouw van het verhaal zit prima in elkaar. Ongetwijfeld zal hij voor het schrijven van deze roman de nodige research hebben gedaan, ofwel hij heeft het onderwerp van dichtbij meegemaakt.

Bij een volgende druk zou ik wel adviseren tot een nog wat grondiger redactie; dat verdient dit boek namelijk zeker. Dat doet echter niets af aan het feit dat ‘Bloeddruppels als tranen’ een boeiende en rakende psychologische roman is.

Over de auteur

Arie de Ruiter (1953) werd geboren in Giessen-Nieuwkerk, maar woont tegenwoordig in Harderwijk. Na de lagere school ging hij naar de Mulo. Hij woonde en werkte enige tijd in een kibboetz in Israël, liftte van kust tot kust Canada over en nam deel aan een overland-expeditie naar het hart van Afrika. Tussendoor had hij diverse – voornamelijk administratieve – baantjes. Rond zijn dertigste pakte hij het studeren op. Hij behaalde het Praktijkdiploma Boekhouden en het diploma Moderne Bedrijfsadministratie, waarmee hij zich in de volgende jaren tot een vaardig en ervaren administrateur zou ontwikkelen.

In de loop van de jaren begon zich in hem het schrijverstalent te ontwikkelen. Dit resulteerde uiteindelijk in de uitgave van diverse boeken. In zijn boeken geeft De Ruiter blijk van een brede algemene interesse, een christelijke levensovertuiging en gevoel voor humor.

Zoals vele anderen heeft hij diepe dalen in het leven gekend. Zo heeft hij reeds op 54-jarige leeftijd zijn beroep als administrateur om gezondheidsredenen neer moeten leggen. Hij prijst zich echter gelukkig, dat hij altijd weer de veerkracht gevonden heeft om uit het dal omhoog te krabbelen en de draad van het leven weer op te pakken.

Uitvoering

Boekarie Products

ISBN: 9789403733968

Paperback, 237 pagina’s

Over Hanneke van de Water

Hanneke van de Water (1960), eigenaar van To-taal Communicatie, literair agent, boekmarketeer, uitgever en recensent. http://to-taalcommunicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.