Binnentijd: uitzonderlijke gedichtenbundel


Met ‘Binnentijd’ levert Rikmans een bundel af met uitzonderlijke gedichten in een taal die aan het denken zet en verweven is met tal van verzonnen woorden die een onderhuidse betekenis naar de oppervlakte halen.

“Als bakzeil haalt straal ik mijn kiel en zal verhalen

Over al het groen dat was, en al het blauw dat zal.

Hij verboog de stilte op zijn gemak naar haar stem,

Die hij alleen wilde horen in haar luisterrijk gewaad.”

Bij elk gedicht denk je als lezer in eerste instantie ‘wat bedoelt Rikmans te zeggen? Wat wil hij overbrengen?’ Uiterst intrigerend en soms wat duister. Duister omdat menig lezer bij de eerste keer lezen de intentie niet zal doorhebben. Dat intrigeert en je leest nogmaals en nogmaals.

“Verbroken stille stem spreek noch zwijgt,

neemt alles wat het krijgt.

Tot en met niets erbij

verzadigd, met het kleinste versierd.”

Langzaam daalt het besef in en blijf je als lezer met een gevoel van euforie achter. Het is je gelukt niet alleen te zoeken naar betekenis, maar je gevoel in te schakelen en je intuïtie te volgen. Je hebt de emotie óf de waarneming achter de fraaie woordcombinatie te pakken!

De beelden die Rikmans in ‘Binnentijd’ oproept zijn schijnbaar vanzelfsprekend, dat is echter slechts bedrieglijke schijn. Wie niet zoekt naar betekenis maar naar intuïtie weet waarom.

De creatieve wijze waarop Rikmans met woorden ‘speelt’ en die construeert tot een gedicht grenst aan het meesterlijke..

Tenslotte:

“Zalig zijn de simpelen, de rest is geniaal.”

Over de auteur

Al vanaf zijn kinderjaren begrijpt Wouter Rikmans dat de wereld waarin hij wordt grootgebracht een illusie is. Hij groeit in het Gooi en plundert al op jonge leeftijd de boekenkast. Vanaf zijn vijftiende schrijft hij om te overleven, om zichzelf te vinden. Rikmans reist veel en is onder meer journalist en uitgever geweest. Sinds 2007 verbindt Wouter als consultant mensen met ideeën en geeft hij workshops Creatief Denken en Flow.

Uitvoering

Uitgever: Aldus Boek Compagnie

ISBN 9789492819000

Paperback, 60 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.