Babba


Mark is het hoofdpersonage in ‘Babba’. Wanneer Marks’ vrouw Pascâle, met de boot van haar overleden vader op weg gaat naar Schotland om haar vader een eerbetoon te brengen, raakt zij vermist.

Mark is volkomen stuurloos en gaat wanhopig op zoek naar haar diepste gedachten en haar interne strijd en waar kan hij dan beter beginnen dan bij haar dagboeken? Die zoektocht wordt tevens een zoektocht naar zijn eigen levensmotieven. Strijdend met zijn eigen verwarde emoties, graaft hij dieper dan ooit in zijn herinneringen aan zijn tweede vaderland Schotland en alles wat daarmee samenhangt. Bovendien dringt de vraag zich aan hem op of hij Pascâle werkelijk kende en … of zij wel zijn ware liefde was.

“Je moest en zou terug naar de ziel van je overleden vader, in de geest van zijn boot, die ook een beetje jouw boot was, zeker nu! Die boot was alles van je vroegere leven: zelfs hoe jij ooit je vader als meisje van drie jaar liefkozend noemde stond als een teken des tijds in de boot gegraveerd. Babba!”

Met ‘Babba’ heeft Rook een bijzondere roman afgeleverd. Dat Rook een begenadigd schrijver is, dat wisten veel lezers al, maar met ‘Babba’ gaat hij werkelijk de diepte in en sleept zijn lezers in die verdieping mee. Hij laat zijn hoofdpersonage Mark twijfelen, zoeken, vragen, dwalen en dat doet hij op een zó meeslepende wijze als wij nog niet eerder beleefden van deze auteur.

Veel van de twijfels en (levens)vragen van het hoofdpersonage zijn ook geheel of deels te herkennen en dat zal een grote lezersschare aanspreken. Veel lezers vinden het nu eenmaal plezierig zich in min of meerdere mate te identificeren met een personage. Bovendien wil je, naarmate je verder leest, weten of Mark zijn eigen vragen zal weten te beantwoorden.

“Wanneer ik op haar bed wakker word, realiseer ik me nog beter wat er is gebeurd. Ik heb mijn eervolle missie bezoedeld en dat stemt me droef. Met een kater als door de alcohol beneveld kijk ik na enkele uren naar de witgrijze muur.”

Op enig moment verstevigt Rook bovendien zijn greep op de spanningsboog en heeft de auteur nog wat verrassingen voor zijn lezers in petto.

Kortom, ik durf te beweren dat ‘Babba’ het beste werk is tot nu toe van Jeroen D. Rook.

Over de auteur

Jeroen Rook (52 jaar) is een wervelwind aan woorden en emoties. Onverschrokken neemt hij je mee in levensvraagstukken, gedachten en ontluisterende ontknopingen. Zijn belangrijkste drijfveer is authenticiteit en dat voel je wanneer je zijn boeken leest.

Jeroen is van oorsprong cameraman, maar sinds drie jaar beseft Jeroen dat hij de tornado van de hang naar de immer schreeuwende behoefte aan schrijven echter nooit meer zal kunnen ontlopen. Zijn motto luidt: “Schrijven is een kwelling, niet schrijven een hel!”

Uitvoering

Futuro Uitgevers

ISBN: 9789492939739

Paperback, 150 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.