Anubis dans


‘Anubis dans’ begint met de dood van Sam Levins, eigenaar van een Gents reclameagentschap. Hij rijdt in volle vaart, enigszins in gedachten over het feit dat hij vast lijkt te zitten in een ongewenst leven, tegen een boom. Vlak voor het einde krijgt hij visioenen over de Egyptische god Anubis.

Sams’ dochter, Barbara, is een jonge vrouw die slecht van de cocaïne af kan blijven en inzet wat nodig is om haar doel te bereiken. Zo moet er, om Sams bedrijf te laten overleven nadat hij zijn nabestaanden heeft achtergelaten met een aanzienlijke schuldenberg, een belangrijk contract afgesloten worden met een grote hotelketen. Barbara’s zus, Christine, is van een ander kaliber. De moeder van de twee jonge vrouwen is de flamboyante Samantha. Wanneer, in deze hectische periode kort na het overlijden van Sam, Barbara’s vriendje Sean op mysterieuze wijze om het leven komt, is het aan de Gentse rechercheurs Brian Verleyen en Karen de Meyer om de zaak te onderzoeken.

“Karen kijkt verbaasd rond in de grote living. Overal staan er Egyptische beelden, snuisterijen en opgezette dieren zoals ibissen, scarabeeën en slangen. Vooral het standbeeld van Anubis met zijn duistere jakhalskop springt in het oog tussen enkele kasten.”

Ondanks dat er zo nu en dan een redactioneel missertje in het verhaal voorkomt en een enkele dialoog is voorzien van informatie die daar wat ongemakkelijk voelt, is ‘Anubis dans’ een verrukkelijk mysterie. De Meyer treedt weer lekker buiten de gebaande paden hetgeen haar boeken origineel en onderscheidend maken en waarbij zij zelfs een vleugje humor niet schuwt. De auteur geeft ook in ‘Anubis dans’ weer blijk van een groot verhalend vermogen en haar personages zijn weer interessant en boeiend. Niet alleen de leden van de familie Levin, maar ook het speurdersduo –Brian en Karen- zijn verre van standaard. De spanningsopbouw en constructie van het verhaal tenslotte, zijn buitengewoon plezierig.

Kortom, ‘Anubis dans’ is opnieuw een fijne detective vol spanning en mysterie.

Over de auteur

Joke de Meyer (45) vertoefde als kind uren in Katoren, dwaalde rond in de gangen van de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus en ging op gezette tijd langs bij mijnheer Tumnus voor een kopje thee. Het zijn deze wonderlijke ontmoetingen die verantwoordelijk zijn voor haar onvoorwaardelijke liefde voor de (jeugd)literatuur.

Uitvoering

Uitgeverij Beefcake Publishing

ISBN: 9789493111806

Paperback, pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.