Als ik droom


Als ik droom is een verhaaltje voor vóór het slapen gaan.

Naar bed gaan is zo’n gedoe: tanden poetsen, plassen, pyjama aantrekken …

Maar lig je eenmaal in bed, dan is het toch fijn. Want je kunt er (samen) lezen en daarna heerlijk wegdromen over het verhaal met jouzelf in de hoofdrol.

Als ik droom is een verrukkelijk karton boek voor de allerkleinsten met prachtige, aansprekende illustraties en een verhaaltje over een reis door de ruimte met een heuse raket. Althans, dat was zo op maandag…. Wat zou er op dinsdag gebeuren? Oké, ééntje dan nog: op dinsdag worden we piraat en vinden we een schat! Woensdag…….nee hoor, dat gaan we niet vertellen. Wat er op woensdag gebeurt lees je in Als ik droom.

“Op maandag droom ik van de ruimte.

Ik schiet omhoog als een raket.

Je zou het niet geloven,

Is dat nog wel mijn eigen bed?”

De frisse kleurstellingen van de tekeningen lopen fraai over de pagina’s. De tekeningen zijn juist door hun eenvoud, zo aansprekend voor de doelgroep.

Er is weliswaar van alles te zien op de illustraties, maar de gezichtjes van de hoofdrolspelertjes noch de dingen die zij tegenkomen, zijn zó gedetailleerd weergegeven dat ze afleiden van het korte verhaaltje. Het geeft derhalve ouders of verzorgers de gelegenheid, om er van alles ‘bij te halen’ of het kind dat zij voorlezen, juist zélf de details in te laten vullen. Wedden dat zij telkens iets anders zien?

Over de auteur

Rob Meulemans was jarenlang werkzaam als beeldredacteur en cartoonist. Daarnaast maakte hij enkele kinderboekjes. Destijds alleen voor zijn eigen sociale kring, nu voor het grote publiek.

Uitvoering

Uitgeverij Buddy Books

ISBN: 9789087820657

Hardcover, 32 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.