Als de dichter zingt


‘Als de dichter zingt’ is een bundel met gedichten van de hand van auteur en dichter Jeroen Kraakman. Zijn gedichten bestrijken een enorme hoeveelheid onderwerpen. Ze gaan over dromen, wensen en verlangens. Over vergankelijkheid en eeuwigheid. Over mensen en over dieren.

“Ik wil je vangen

In mijn net

En dan bewaren

Achter glas

Maar ik weet

Je bent mooi

Mooier, mooist

Als je vrij bent”

De gedichten van Kraakman zijn van een breekbare schoonheid. Juist door de eenvoud van de onderwerpen waarschijnlijk. Geen verheven, filosofische onderwerpen. Nee, zijn verzen gaan over de dingen van de dag.

Bovendien weet Kraakman een verrassende variatie aan te brengen in zijn bundel en ik verdenk hem ervan dat hij dat niet eens bewust doet. Het komt zoals het komt. Het ene gedicht stemt vrolijk, het andere verdrietig.

“Jouw foto

Een moment

In een leven

Niet langer mijn

Die foto

Dat moment

Doet mij toch

Een beetje pijn”

Het is een bundel om zo nu en dan opnieuw op te pakken en weer te genieten van de schoonheid die het herbergt.

Chapeau Jeroen Kraakman voor deze debuutbundel!

De auteur

Jeroen Kraakman is schrijver en dichter. Meerdere verhalen van zijn hand zijn gepubliceerd in verhalenbundels. “Als de dichter zingt” is zijn debuut als dichter.

Uitvoering

Uitgeverij Godijn Publishing

ISBN 9789492115447

Paperback, 100 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.