Alles wat PR bureaus je niet vertellen


In dit boek vertelt auteur en PR consultant, Aaron Mirck, je hoe je vaker in de media kunt komen, hoe je meer bezoekers naar jouw site trekt en nog veel meer.

Het eerste wat opvalt bij het ter hand nemen van dit boek is de sobere uitstraling. Geen glamourachtige, glanzende cover, maar een eenvoudig vormgegeven blauwe cover met een aantal statements. Uiterst belangrijke statements, zo blijkt wanneer je iets beter kijkt. Statements van mensen wiens mening er in dit kader toe doen.

Ook de papierkeuze heeft een sobere doch duurzame uitstraling. Plezierig doet de keuze aan de kleur van de cover in het binnenwerk terug te laten keren. Fijn dit alles, maar het gaat natuurlijk vooral om de inhoud en die is verrassend.

“Moord en brand verkopen de krant. En ook in het digitale domein doen negatieve verhalen het beter dan positieve. Goed nieuws is geen nieuws. Dat komt allereerst doordat problemen urgenter zijn en daardoor nieuwswaardiger gevonden worden door journalisten. Maar ook omdat schandalen meer emoties losmaken en daarom vaker gedeeld worden –waardoor nieuwsplatformen meer bezoekers krijgen. Veel bedrijven hebben als missie om een probleem op te lossen. Door dat probleem centraal te stellen –misschien wat sterker aan te zetten- ontstaat urgentie.”

Alles wat PR bureaus je niet vertellen is een praktische, transparante gids dat de basis legt voor een ieder die zelf aan de slag wil met PR. Het bevat een groot aantal begrippen inclusief de uitleg daarvan. Daarnaast legt Mirck uit waarom we PR (moeten) bedrijven, wat free publicity feitelijk is, hoe je een goed persbericht schrijft, wat –in dat kader- ‘nieuws’ feitelijk is, legt uit wat een goede PR strategie en bijbehorende planning is en nog veel meer. Dit alles lardeert hij met tal van succesvolle cases en handige tips.

Dat lijkt wellicht een enorme hoeveelheid gortdroge informatie, maar niets is minder waar. Mirck weet dit alles op een uiterst toegankelijk en vlot lezende wijze te presenteren. En dan die titel? Welnu, die wordt plotsklaps volkomen logisch wanneer je het boek gelezen hebt en denkt: ‘hé, dit kan ik ook!’ En tja, dat vertellen PR bureaus je natuurlijk liever niet…

Over de auteur

Alles wat PR bureaus je niet vertellen is geschreven door Aaron Mirck en uitgegeven door PressCloud. Mirck is een senior PR-consultant en oprichter van PressCloud, een handige PR-tool waarmee bedrijven zelf hun PR organiseren. Het boek is vooral bedoeld voor marketeers, communicatieprofessionals, growth hackers en ondernemers. Maar ook voor ‘de gewone mens’ die wat meer over PR wil leren.

Uitvoering

Uitgever Presscloud

ISBN: 9789082108361

Paperback, 148 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.