Agonia


Agonia is het derde en laatste deel van de ‘Lotte Vermeer reeks’. In dit afsluitende boek moet Lotte alles op alles zetten om te overleven…

Steven de Wit is een corrupte politieagent die nauwe banden heeft met Aram, de leider van maffiaorganisatie il Circolo. Wanneer hij kort na zijn arrestatie dood in zijn cel wordt aangetroffen, weet de zwangere Lotte Vermeer dat haar nachtmerrie nog niet voorbij is en dat niet alleen haar grote liefde Don, maar ook diens halfbroer Aram zijn zinnen heeft gezet op de baby in haar buik. Haar kind zal zich echter niet verbinden aan ‘il Circolo’, daar heeft Lotte alles voor over. Maar slaagt zij erin haar ongeboren kind uit de grijpgrage vingers van de maffia te houden?

“Op het moment dat Chris binnenkwam en vertelde dat Steven in zijn cel was vermoord, stond mijn hart even stil. Ik had zelf ontdekt dat Steven voor Aram werkte en een cruciale rol speelde. Maar dat hij vermoord zou worden? Ik had niet verwacht dat Aram zo stevig in het zadel zou zitten en dat zijn macht zover zou reiken.”

Salvatore stond lange tijd aan het hoofd van il Circolo. Na zijn dood is het zijn zoon Aram die de rol als kopstuk van de organisatie overneemt. Aram koestert een zinderende haat voor zijn halfbroer Don, de grote liefde van Lotte en de vader van haar ongeboren kind, en heeft slechts één missie: Don ten gronde richten. Bovendien ziet hij in Lotte’s kind de gedoodverfde toekomstige leider van il Circolo. Ook Don maakt echter jacht op zijn zoon en laat, om zijn doel te bereiken, Lotte opnemen in een psychiatrische kliniek. Lotte weet echter te ontsnappen en duikt, geholpen door vriendin Letta,  onder. Het is echter Aram die haar op het spoor komt. Rechercheur Chris Römer spant zich vervolgens tot het uiterste in om Lotte uit de klauwen van Aram te halen, maar diens tentakels reiken tot binnen het politiekorps en Chris vindt enkele corrupte collega’s op zijn pad. Brengt Lotte het er levend van af? Je leest het in Agonia.

“Aram rommelt in haar tas, haalt eerst het beertje eruit en dan het papier en leest het aandachtig door. Paolo heb je hem genoemd, zegt hij wanneer hij klaar is en kijkt haar recht aan.

Met dit afsluitende deel van de driedelige ‘Lotte Vermeer reeks’ levert Boomstra het pareltje van het trio af. Hetgeen overigens niets zegt over de twee voorgaande delen, maar des te meer over Agonia. Veel afsluitende delen van boekenreeksen lijken als een nachtkaars uit te gaan, maar dat geldt zeker niet voor dit trio. Boomstra ziet kans om de spanning er tot op het laatst in te houden en de meeste lezers zullen het boek dan ook met een gevoel van weemoed dichtslaan omdat ze weten dat het de laatste is.

Wat Boomstra knap heeft gedaan is de ontwikkeling die ze haar personages heeft laten doormaken in de loop van de drie boeken. Vooral Lotte heeft zich flink ontwikkeld sinds we haar leerde kennen in het eerste deel van de naar haar genoemde reeks. Overigens is de schrijfstijl van Boomstra er in de loop van de tijd alleen maar verder op vooruit gegaan en dat is altijd een plezier om te constateren. Bovendien is de constructie van dit derde deel nét nog iets ingenieuzer en weet de auteur op intrigerende wijze de spanning op te bouwen, waardoor het wegleggen van dit boek nauwelijks tot de mogelijkheden behoort.

Kortom, het is te hopen dat er een fijne nieuwe reeks van deze auteur zal verschijnen of dat ze tóch nog verder gaat met de belevenissen van Lotte Vermeer…?

Over de auteur

Marja Boomstra (1960) komt oorspronkelijk uit Harlingen, maar woont al geruime tijd in Weert. Ze vervulde jarenlang een leidinggevende functie binnen diverse gemeentelijke organisatie en Jeugdzorg. Boomstra debuteerde in 2019 met Als het verleden toekomst wordt.

Uitvoering

Uitgever M-B Publishing

ISBN:  9789083096506 , 9789083096520

Paperback, 309 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent. http://ht-c-communicatie.nl/


Over Hanneke van de Water

Met mijn hond en drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.