Ach was ik maar een tovenaar..


Een prachtige herfstdag in september, precies zoals ik het graag heb. Rustig weer, waterig zonnetje; de atmosfeer ‘ademt’ herfst. Ik ruik ook de herfst terwijl ik in de tuin van die prachtige oude stadsvilla aan de Draafsingel in Hoorn om mij heen sta te kijken. Oh, wat prijs ik mij gelukkig! Ik zie blije, tevreden mensen om mij heen en dat zóu je kunnen verbazen als ik je vertel waar ik ben.
Ik sta in de tuin van Inloophuis Pisa, het inloophuis voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden voor West-Friesland en ja, om mij heen zie ik louter blije gezichten. Een enkeling komt nog wat onwennig de tuin inlopen, wat onzeker om zich heen kijkend, maar dat is al snel over wanneer een van de gastvrouwen zich met een warme, welkome glimlach over de nieuweling ontfermt.
Het is verwendag bij Inloophuis Pisa en de tuin en het hele huis bruisen van het léven! Heerlijke koffie en ijsjes in de tuin, massages, nagelstylistes, haarstylistes, make-uptovenaars, een geweldige fotograaf en de meest prachtige heerlijkheden. Het kan werkelijk niet op. Dit is verwennerij in optima forma!
Ik neem dat waar vanaf mijn plekje bij de indrukwekkende rode beuk in de tuin. De mensen waar het allemaal om draait –de bezoekers van Inloophuis Pisa- beléven het, vandaar al die blije gezichten. Even de zorg van alle dag van je af kunnen zetten en je schaamteloos laten verwennen! Dát is waar de trouwe bezoekers én nieuwelingen voor komen vandaag en dát is ook waar heel veel mensen van Inloophuis Pisa keihard voor gewerkt hebben. Om dit allemaal te realiseren!
Ik ben trots op al die mooie, hardwerkende mensen om mij heen en dankbaar voor de gulle giften en inspanningen van de bedrijven die hun medewerking hebben verleend en ik ben vooral dankbaar voor het feit dat ik achter de schermen, als bestuurslid Communicatie en PR, deel uit mag maken van deze wonderlijke en wonderbaarlijke club die zo moet knokken om het financiële hoofd boven water te houden om dit mooie werk voort te kunnen zetten.
Ach was ik maar een tovenaar….


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.