Mijn lief zag onlangs mijn gestaag groeiende stapel ‘nog te lezen en te recenseren’ boeken liggen en verzuchtte: ‘Ik zou willen dat ik je kon helpen’. Ik heb hem uitgelegd dat ik bijna likkebaardend naar die stapel kijk en zeker niet met een gevoel van: ‘oh hemel, ik MOET er nog zoveel’! Integendeel, ik vind het een rijkdom en een zaligheid. Natuurlijk zeg ik er bij elk verzoek om een recensie wel heel eerlijk bij dat er nog ‘enkele wachtenden’ voorgaan.

 

Een opmerking die ik ook nog niet zo lang geleden hoorde, ging over het feit dat ik nooit een boek helemaal ‘afbrand’ in mijn recensies. Nou, dat klopt. Om te beginnen ben ik van de opbouwende kritiek en niet van de vernietigende, maar daarnaast wil ik vooral lezen en recenseren omdat ik daar plezier in heb. Dat houdt ook in dat, als ik een verzoek krijg een boek te recenseren dat mij in het geheel niet aanspreekt, ik vriendelijk bedank. Die luxe kan ik mij veroorloven. Het is tenslotte een liefhebberij en geen betaalde job.


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.