In 10 stappen uit je burn-out


Dit boek van Laurna Fenenga is primair bedoeld voor mensen die in een burn-out zitten of daarin dreigen te geraken. Bij een burn-out is het belangrijk om de oorzaken bij de bron aan te pakken, zodat je in de toekomst niet opnieuw ziek wordt.

Fenenga weet, uit eigen ervaring, dat een burn-out het gevolg is van onbewuste patronen, overlevingsmechanismen en oude pijnpunten die zijn ontstaan in de vroege jeugd van de patiënt. Zij legt in haar boek uit waarom het zo belangrijk is om in het verleden te zoeken naar de oorzaken zodat je (meer) inzicht krijgt in jezelf, in je huidige emoties, blokkades en denkpatronen.

“Vanuit jouw gezin van herkomst neem je (onbewust) patronen over van je ouders, loop je verwondingen op en ontwikkel je manieren om jezelf tegen de pijn ervan in bescherming te nemen. Vanaf je vroege jeugd ontwikkel je bepaalde vormen van gedrag en manieren van denken.”

‘In 10 stappen uit je burn-out’ is in feite een handboek dat mensen met een burn-out, of zij die dreigen er een te krijgen, stap voor stap uit hun situatie haalt. Naar mijn mening is dit boek echter ook nuttig voor hen die meer over het fenomeen ‘burn-out’ willen weten; het verhoogt zeer zeker de begripsvorming rond deze aandoening.

Voor mensen die sensitief zijn en van jongs af aan overleefstrategieën hebben opgebouwd, wellicht geen goede hechting hebben ervaren met hun moeder en/of bepaalde (maskerende)karaktereigenschappen bezitten, is de kans om een burn-out te krijgen groter.

“Bij een burn-out heb je de neiging om jezelf te verwaarlozen en je te voeden met makkelijk eten, zoals pizza of patat. Het is heel begrijpelijk dat je, wanneer je je intens moe voelt en de puf niet hebt om goed voor jezelf te zorgen, sneller grijpt naar kant en klaar eten of meer geraffineerde suikers tot je neemt, aangezien dit in eerste instantie zorgt voor een snelle energieboost.”

‘In 10 stappen uit je burn-out’ bevat tal van inspirerende ervaringen die door de lezer herkend zullen worden en waardoor zij inzicht krijgen in hun eigen situatie. Bovendien biedt Fenenga de lezer tal van handvatten om patronen te herkennen en te doorbreken. Fenenga beschrijft haar ervaringen en adviezen op een dusdanige wijze dat het aanspreekt en prettig leest, ondanks het ingewikkelde onderwerp.

Over de auteur

Laurna Fenenga werkt als coach en kreeg in 2003 zelf haar eerste burn-out. Na haar burn-out heeft zij tal van psychotherapeutische opleidingen gevolgd. Ze heeft een eigen praktijk in Amstelveen, gespecialiseerd in psychische burn-outproblematiek. Naast coaching geeft zij ook trainingen en workshops. www.deburnoutspecialist.nl

Uitvoering

Uitgever Paris Books

ISBN 9789492179807

Paperback, 104 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 


Over Hanneke van de Water

Met mijn drie katten, woon ik in het Noord-Hollandse dorp Obdam. Ik ben eigenaar van To-taal Communicatie. Middels mijn bureau ben ik in te schakelen als communicatieprofessional, literair agent, boekmarketeer, copywriter en redacteur. Tevens heb ik, tezamen met een compagnon, onlangs Uitgeverij Doornwater opgericht. Wij hebben al enkele fraaie boeken uitgegeven die je kunt vinden op www.uitgeverijdoornwater.nl. Op deze site verzamel ik mijn recensies en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen en er wellicht inspiratie uithaalt. De link naar mijn recensies plaats ik op diverse social media kanalen en boekensites (in elk geval Managementboek, Bruna en Hebban). Heb jij een boek geschreven/uitgegeven en wil je jouw werk gerecenseerd hebben? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of 06-46590516.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.